Mainos

Argentiinan laivasto myöntää: Vedenalaiset äänet eivät sukellusveneestä – happi voi loppua parissa päivässä

Argentiinan laivaston mukaan kadonnutta sukellusvenettä etsineiden aluksien havaitsemat äänet eivät ole peräisin kadonneesta aluksesta.

Laivasto kertoi aiemmin kaikuluotaimella havaituista äänistä, joiden aluksi uskottiin mahdollisesti olevan sukellusveneestä.

Uutiskanava CNN:n mukaan Argentiinan laivaston nauhoittama vedealainen jalanjälki on analysoitu ja se ei ole kadoksissa olevasta sukellusveneestä.

Argentiinan laivaston tiedottaja Enrique Balbi kertoo, että ääni saattoi olla lähtöisin elävästä oliosta.

Keskiviikosta asti kadoksissa olleessa sukellusveneessä on 44 merisotilaan miehistö.

Happi loppumassa?

Enrique Balbi sanoo CNN:n haastattelussa, että pahimman mahdollisen skenaarion mukaan miehistöltä loppuu happi parin päivän kuluttua.

Normaalioliossa aluksella on riittävästi polttoainetta, ruokaa, vettä ja öljyä 90 päivän toimintaan ilman ulkopuolista apua. Balbin mukaan alus voisi myös nostaa putken pintaan, jonka avulla miehistölle saataisiin happea ja akkuihin virtaa. Alus voisi myös hakea pinnalta 30 päiväksi ruokaa.

– Jos aluksessa on vikaa, eikä se kykene nostamaan snorkkelia, happi riittää noin seitsemäksi päiväksi. Viimeisin kontakti alukseen on ollut viime keskiviikkona, viisi päivää sitten, Balbi sanoo.

Laivasto on kertonut, että viimeisessä viestissään keskiviikkona sukellusvene ilmoitti teknisestä viasta. 66-metristä San Juan -sukellusvenettä neuvottiin nousemaan heti pintaan ja pyrkimään kohti argentiinalaista Mar del Platan kaupunkia.

Sukellusveneen tiedetään viimeksi olleen San Jorgen lahdella, runsaan 400 kilometrin päässä Argentiinan rannikosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.