Mainos

Salattu raportti paljastaa: Mystisesti kadonnutta sukellusvenettä ei olisi pitänyt päästää matkaan – vei 44 henkeä mukanaan

Argentiinalainen sukellusvene Ara San Juan katosi tutkasta viime marraskuussa. Armeijan sisäisen raportin mukaan joku teki kohtalokkaan virheen päästäessään sukellusveneen lähtemään, vaikka siinä oli havaittu vakavia teknisiä ongelmia. Massiivisista etsinnöistä huolimatta alusta ei ole vieläkään löydetty.

Argentiinalaisen Infobae-uutissivuston haltuunsa saaman, Argentiinan laivaston sisäisen selvityksen mukaan sukellusvene Ara San Juanin toiminnassa oli havaittu "vakavia poikkeavuuksia" jo edellisenä kesänä.

Teknisistä ongelmista oli raportoitu jo kesällä

Infobaen saamien ja virallisista lähteistä vahvistettujen tietojen mukaan Ara San Juan lähti viimeiselle sukellukselleen 15. marraskuuta sen toimintakykyä haitanneiden teknisten ongelmien vaivaamana.

Ne estivät alusta muun muassa laskeutumasta alemmas kuin 100 metrin syvyyteen, kun tavallisesti sen maksimisyvyys oli 350 metriä.

Ilmanottoputkesta vuosi vettä sisään

Aluksen parissa työskennelleet vahvistavat ongelmat aiemmissa sukelluksissa. Heidän mukaansa aluksen snorkkelista, eli pinnalle ulottuvasta ilmanottoputkesta, vuosi vettä.

Vuodon seurauksena osa akuista oli vaurioitunut eikä niitä voinut käyttää. Aluksesta vuosi myös öljyä. Lisäksi he vakuuttavat, että aluksessa tapahtui ennen katoamista "vakava virhe".

Raporttia varten haastateltujen Ushuaian tukikohdan työntekijöiden tiedossa oli useita teknisiä vikoja, mutta he eivät tienneet, oliko ne kaikki korjattu ennen viimeistä kohtalokasta sukellusta vai ei.

7. joulukuuta päivätyn laivaston raportin mukaan sukellusveneen huoltotöissä oli todettu huolimattomuuksia.

Viimeiset yhteydenotot kertovat ongelmista

Katoamishetkellä merenkäynti on ankaraa ja aallot seitsenmetrisiä. Sukellusveneestä raportoitiin vaikeuksista "snorkkeloinnissa" eli ilman vaihtamista varten tehdyissä nousuissa.

Katoamispäivänä 15. marraskuuta sukellusveneen komentajat määräsivät kello 01.31 aluksen palamaan suorinta reittiä Mar de Platan tukikohtaan navigoinnissa ilmenneiden ilmeisten ongelmien takia.

Kuudelta aamulla sukellusveneestä saapui tilanneraportti, jonka mukaan akkusäiliöön tuli sisään merivettä tuuletusjärjestelmän kautta. Vesi aiheutti tulipalon alun ja oikosulun.

Kello 6.40 sukellusvene ilmoitti kääntyvänsä saamiensa ohjeiden mukaisesti kohti Mar de Platan tukikohtaa. Sen jälkeen alukseen ei enää saatu yhteyttä.

Vuonna 2014 kuvatusta videosta näkee, millaista sukellusveneessä oli sisällä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.