Mainos

Argentiinan laivasto tutkii metallista signaalia – ääni tuli 950 metrin syvyydestä

Argentiinan laivasto on ryhtynyt selvittämään uutta merkkiä kadonneesta sukellusveneestä.

Laivaston mukaan se tutkii 950 metrin syvyydestä tullutta signaalia, joka saattaa olla peräisin kadonneesta sukellusveneestä. 

Argentiinan laivaston mukaan tutkittavana on metallinen signaali, jonka norjalainen huoltoalus on vahvistanut. Vielä ei ole tietoa, onko signaalin lähde saatu paikallistettua.

Laivaston tiedottaja Enrique Balbi sanoo, että viikonloppuna tutkittiin toistakin signaalia 700 metrin syvyydessä, mutta mitään ei havaittu.

Paikallisen median mukaan laivasto sai viime viikolla meren pohjasta kuusi varteenotettavaa merkkiä. Kolme niistä on vielä tutkimatta loppuun asti. 

Viime torstaina Argentiinan laivasto ilmoitti lopettavansa ARA San Juan -aluksen 44 hengen miehistön pelastusyritykset. Laivasto keskittyi löytämään itse aluksen.

Aiemmin on kerrottu, että sukellusveneeseen pääsi vettä joitakin hetkiä ennen sen katoamista. Sukellusveneen snorkkelin kautta vuotanut vesi aiheutti oikosulun aluksen akussa, minkä johdosta miehistö joutui eristämään sen.

San Juan -sukellusvene katosi lähes kolme viikkoa sitten, kun se oli palaamassa rutiinitehtävältä Ushuaiasta läheltä Etelä-Amerikan eteläkärkeä tukikohtaansa Mar del Plataan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.