Indonesian kadonneen sukellusveneen mysteeri jatkuu: Alueella kelluu iso öljyvana sekä kohde, jolla "suuri magneettinen voima"

Sukellusvene kateissa Indonesiassa jo kaksi päivää – happi alkaa olla käymässä vähiin 2:24
"Voit kuvitella, kun on sysipimeää ja happi loppuu, on kylmä. Kyllä siitä varmaan ihmisestä eläin tulee" – Merisotakoulun opettaja kuvaili MTV Uutiset Livessä miehistön viimeisiä hetkiä.

Indonesian pelastusviranomaiset ovat etsineet kuumeisesti Balin lähistöllä kadonnutta KRI Nanggala –sukellusvenettä.

Sukellusveneen katosi keskiviikkona mukanaan 53-henkinen miehistö. Yhdysvallat on antanut tukensa sukellusveneen etsintöihin lähettämällä P-8 Poseiden -sukellusveneensä paikalle.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että optimistisimmillaan sukellusveneen miehistöllä voisi olla happea 72 tunniksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että miehistön happivarastot ovat loppuneet Suomen aikaan perjantai-iltana kello 23.

Maanpuolustuskorkeakoulun merisotaopin pääopettaja, komentaja Ville Vänskä arvioi eilen illalla MTV Uutiset Livessä, että pelastusoperaatio tuskin tuottaa onnistunutta lopputulosta.

– Sukellusveneissä on hätäpoiju, jos tulee konerikko tai alus joutuu pohjaan. Sukellusvene voi laukaista tällaisen pintaan, josta etsijät sen nopeasti löytävät. Kun tällaista hätäpoijua ei tässä tapauksessa ole löytynyt, se viittaa vahvasti siihen, että ei ole mitään pelastettaavaakaan, Vänskä kertoo.

Juttu jatkuu videon alla

Ville Vänskä kertoi MTV Uutiset Livessä minkälaiset oltavat miehistöllä on viimeisinä hetkinään. Katso haastattelu MTV Uutiset Liven lähetyksestä yläpuolelta.

Oliko sukellusveneen tankki rikki?

Uutiskanava CNN:n mukaan Indonesian laivasto tutkii tällä hetkellä, menettikö sukellusvene sukelluksen aikana jollain tavalla virtaa.

Tämä selittäisi sen, miksi sukellusvene ei ole pystynyt tekemään hätätoimenpiteitä mahdollisen onnettomuuden tapahduttua.

Laivaston mukaan alueella on havaittu 50-100 metrin syvyydessä kelluva kohde, jolla on havaittu korkea magneettikenttä. Laivasto ei ole pystynyt toistaiseksi selvittämään, mikä kyseinen kohde on.

Laivaston esikuntapäällikkö myös kertoo alueelta löytyneen ison öljyvanan, joka voi kertoa siitä, että aluksen polttoainetankki on saattanut rikkoontua.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat