Mainos

Toivo hiipui – Argentiina lopettaa uponneen sukellusveneen miehistön etsinnät

Argentiinan laivasto on ilmoittanut, ettei se enää etsi eloonjääneitä kadonneen sukellusveneen tapauksessa.

Laivaston tiedottajan Enrique Balbin mukaan ei ole mahdollista vahvistaa, että miehistön jäsenet olisivat kuolleet, mutta miehistöä etsittiin kaksi kertaa yhtä pitkää kuin mitä heidän on arvioitu voivan selvitä. 
– Huolimatta suurista ponnisteluista, emme ole onnistuneet löytämään sukellusvenettä, pelastustöiden lopettamisesta torstaina kertonut Balbi sanoi. 

Hänen mukaansa miehistön pelastamisyritysten sijaan etsinnöissä keskitytään nyt aluksen löytämiseen.

Lukuisia maita on auttanut Argentiinaa sukellusveneen etsinnöissä. BBC:n mukaan kansainväliseen tehtävään on osallistunut noin 4 000 ihmistä. 

Laivaston virallinen ilmoitus tuli reilut kaksi viikkoa sen jälkeen, kun San Juan -sukellusvene katosi, kun se oli palaamassa rutiinitehtävältä Ushuaiasta läheltä Etelä-Amerikan eteläkärkeä tukikohtaansa Mar del Plataan. Aluksella oli 44 hengen miehistö.

Ilmoitti teknisestä viasta 

Sukellusveneen miehistön perheenjäsenet ottivat eilisen ilmoituksen vastaan ristiriitaisin tuntein. 
– He juuri heittivät pois toivomme viimeiset rippeet, kommentoi uutistoimisto AFP:lle Luis Tagliapietra, joka on odottanut tietoa isänsä kohtalosta. 
– Jatkan toivomista ja uskomista. Optimismimme on elossa huolimatta siitä, mitä he sanovat, kommentoi puolestaan poikaansa kaipaava Jorge Villareal.

Alus oli viimeisen kerran yhteydessä laivastoon marraskuun 15. päivä, jolloin se ilmoitti teknisestä viasta. Sukellusvenettä kehotettiin nousemaan heti pintaan.

Joitakin tunteja myöhemmin merellä kuultiin ääni, joka muistutti räjähdystä. BBC:n mukaan ääni kuultiin noin 60 kilometrin päässä sijainnista, josta sukellusvene otti viimeisen kerran yhteyttä. Argentiinan laivasto sanoi viime viikolla, että ääni saattoi aiheutua sukellusveneen räjähtämisestä. 

Kadonnut San Juan on uusin Argentiinan laivaston kolmesta sukellusveneestä. Saksassa rakennettu 65-metrinen San Juan otettiin käyttöön vuonna 1983.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.