Mainos

Argentiinan hallitus pyysi eroa

Argentiinan vasta viikon vanha hallitus esitti eronpyynnön eilen, kun maata oli pyyhkinyt uusi väkivaltaisten levottomuuksien aalto.

Väliaikainen presidentti Adolfo Rodriguez Saa ei ole vielä päättänyt, suostuuko hän eronpyyntöön. Presidentti sanoi lausunnossaan valittavansa edellisyönä pääkaupungissa Buenos Airesissa riehuneita levottomuuksia.
-Kehotan kaikkia argentiinalaisia pysymään rauhallisina, presidentti sanoi.
Argentiinan poliisi hajotti kyynelkaasulla, kumiluodeilla ja vesitykeillä Buenos Airesissa tuhansien ihmisten mielenosoituksen, jossa vaadittiin korruptiosta epäiltyjen väliaikaishallituksen edustajien eroa.
Jo perjantai-iltana sadat ihmiset osoittivat mieltään, ja lauantaiaamuna yksi väliaikaishallinnon korkea-arvoinen virkamies erosi. Osa mielenosoittajista tunkeutui Argentiinan parlamenttiin, hajotti huonekaluja ja sytytti verhoja palamaan, kertoi Argentiinan televisio. Jotkut kävivät rynkyttämässä presidentinpalatsin ovia.
Mielenosoittajat myös vastustivat rajoituksia, joita väliaikaishallitus on asettanut rahojen nostamiselle pankeista. Argentiinalaisia suututtaa väliaikaishallituksen ilmoitus, jonka mukaan talletukset maksetaan rajoitusten poistamisen jälkeen uutena valuuttana. Sen arvo on jo laskenut, vaikkei se ole vielä käytössä.
Eronnut virkamies, Buenos Airesin entinen pormestari, kuului väliaikaishallituksen vähiten suosituimpiin henkilöihin. Hänen epäillään ottaneen lahjuksia pormestarikautenaan. Viikko sitten Argentiinan presidentin Fernando de la Ruan oli erottava raivokkaiden mielenosoitusten jälkeen. Parlamentti valitsi väliaikaiseksi presidentiksi peronisteihin lukeutuvan Adolfo Rodriguez Saan. Hänen on määrä toimia ensi maaliskuuhun asti, jolloin on vaalit.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.