Mainos

Aravapaketti ei edennyt hallituksessa

Ministeri Suvi-Anne Siimeksen esitys aravalainajärjestelmän uudistamisesta ei edennyt hallituksessa keskiviikkona. Esitys jäi pöydälle jo hallituksen raha-asiainvaliokunnan istunnossa, eikä se siten tule käsiteltäväksi myöskään valtioneuvoston huomiseen istuntoon.

Tiettävästi esitys on herättänyt vastarintaa erityisesti kokoomuksessa jo kustannussyistä. Ehdotetut muutokset vähentäisivät valtion aravalainoista saamia korkotuloja. Kymmenen ensimmäisen vuoden aikana korkotulot vähenisivät noin 331 miljoonalla eurolla ja 20 vuoden aikana noin 859 miljoonalla eurolla.

Aravauudistuksen tavoitteena on aravatuotannon ja erityisesti vuokra-asuntotuotannon lisääminen sekä aravavuokrien nousuvauhdin hidastaminen.

Siimeksen esityksessä uusien myönnettävien aravalainojen korko sidottaisiin valtion obligaatiolainanoton perusteella määräytyvään viitekorkoon ja sekä vanhoihin että uusiin lainoihin säädettäisiin korkokatto. Kaikkien lainojen pääomamenojen nousuvauhtia hidastettaisiin ja uusien lainojen pääomamenojen lähtötasoa alennettaisiin nykyisestä. Nykyisen vuosimaksujärjestelmän rinnalle luotaisiin taulukkolyhenteinen järjestelmä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.