Mainos

Arajärvi: Kuusivuotiaat kouluun

Tohtori Pentti Arajärvi kannattaa oppivelvollisuusiän alentamista kuuteen vuoteen.

Tohtori Pentti Arajärvi kannattaa oppivelvollisuusiän alentamista.


Tohtori Pentti Arajärvi uskoo koulutuksen voimaan jopa siinä määrin, että hän kannattaa oppivelvollisuusiän alentamista kuuteen vuoteen. Samalla hän pidentäisi peruskoulun kymmenvuotiseksi. -Lapsi käy koulua, ja koulu on lapsuutta, Arajärvi sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa. -Kouluttamallahan Suomi on 50 vuoden aikana noussut Euroopan takarivistä maailman mitassa eturiviin monella alalla.

Pitkiksi venähtäneisiin yliopisto-opintoihin Arajärvi panisi vauhtia siten, että valtio alkaisi lyhentää ahkerasti opiskelleiden lainaa. -Valtio voisi tavallaan tulla vastaan - edellyttäen, että opiskelijalla on lainaa. Ja opiskelija puolestaan ottaisi sen riskin, että hänellä on sitten lainaa, jos hän ei valmistukaan siinä lyhyessä ajassa.

Arajärvi kehitteli idean opetusministeriön selvitysmiehenä pohtiessaan aikuiskoulutuksen aikaisen toimeentulon järjestämistä. Arajärvi epäilee, että valtiosihteeri Sailaksen työryhmän ehdotus, jonka mukaan korkeakouluopinnot rahoitettaisiin valtion takaamalla opintolainalla, johtaisi siihen, että opiskelijoiden kiinnostus suuntautuisi liikaa aloille, joissa työllistyminen on varmaa. -Kuka sitten uskaltaisi lähteä opiskelemaan assyrologiaa?

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.