Mainos

Arafat tarjoutui tapaamaan Netanyahun

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vaati tänään Israelia jatkamaan Lähi-idän rauhanprosessia. Arafat tarjoutui tapaamaan pääministeri Benjamin Netanyahun jännityksen lievittämiseksi palestiinalaisten ja Israelin välillä.

Arafat varoitti kuitenkin palestiinalaisten neuvoston hätäistunnossa, että kaikki mahdollisuudet ovat palestiinalaisille vielä avoinna, jos Israel jatkaa politiikkaa joka murskaa koko Lähi-idän rauhanhankkeen.

Arafat kutsui neuvoston koolle miettimään vastausta Israelin viimeaikaisiin, palestiinalaisia raivostuttaneisiin päätöksiin. Kokouksen paikaksi valittiin Betlehem, palestiinalaisten itsehallintoalueeseen kuuluva kaupunki, joka on lähinnä Itä-Jerusalemiin kaavailtua juutalaislähiötä.

Arafat kehotti neuvoston jäseniä rauhallisuuteen, minkä jälkeen he siirtyivät suljettujen ovien taakse neuvottelemaan tilanteesta. Juutalaislähiön rakentamisen lisäksi palestiinalaisia on suututtanut Israelin ilmoitus vetää tässä vaiheessa joukkonsa vain yhdeksältä prosentilta Länsirannan alueita.

Arafatin edustajan mukaan palestiinalaisjohtaja on valmis tapaamaan Netanyahun, mutta vain siinä tapauksessa, että tapaamisessa pyritään löytämään molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu Israelin päätösten aiheuttamiin ongelmiin.

Arafat on kutsunut lauantaiksi Gazaan koolle Yhdysvaltain, Venäjän, Japanin, Euroopan unionin ja arabimaiden edustajia neuvottelemaan Lähi-idän tilanteesta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.