Mainos

Arafat määräsi turvallisuusjoukot estämään terroriteot

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat määräsi turvallisuusjoukkonsa estämään kaikki israelilaisiin siviileihin kohdistuvat terroriteot.

-Minä, palestiinalaishallinnon presidentti, toistan, että sitoudun yhdessä Yhdysvaltain ja kansainvälisen yhteisön kanssa taisteluun terrorismia vastaan, Arafat sanoi tänään antamaan lausunnossa. Samalla Arafat vetosi Yhdysvaltain presidenttiin George W. Bushiin, jotta Lähi-itään saataisiin kansainväliset joukot turvaamaan rauhaa.

Arafatin lausunto tuli sen jälkeen kun 16 ihmistä oli saanut surmansa itsemurhaiskussa Tel Avivin lähellä. Tekijäksi ilmoittautui Hamas-järjestö.

Arafatin mukaan Israelin viimeaikaiset sotilastoimet Länsirannalla ovat tuhonneet valtaosan palestiinalaishallinnon rakenteista ja aiheuttaneet sen, että palestiinalaisten turvallisuusjoukot ovat liian heikot estämään ääriryhmien itsemurhaiskuja. Arafat vetosikin kansainväliseen yhteisöön, jotta se tukisi palestiinalaisia joukkoja yrityksissä lopettaa siviileihin kohdistuvat hyökkäykset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.