Mainos

Apteekkarit solmineet erillissopimuksia

Apteekkarien työnantajaliiton toimitusjohtaja luonnehtii puhetta erillissopimuksista työtaistelutilanteeseen liittyväksi huhuksi.

Farmasialiiton puheenjohtajan Inka Puumalaisen mukaan yksitoista apteekkaria on solminut erillissopimuksen, jolla he sitoutuvat maksamaan 16-17 prosentin palkankorotuksen oman apteekkinsa farmaseuteille.

Korotukset vastaavat suunnilleen sitä tavoitetta, mihin Farmasialiitto lakolla pyrkii.

Puumalaisen mukaan joukossa on sekä pieniä että isoja apteekkeja eri puolilta Suomea. Sopimukset ovat hänen mukaansa salaisia kassakaappisopimuksia.

- Apteekkari pystyy kyllä laskemaan, miten suuri menetys syntyy jokaisesta tunnista jonka apteekki on kiinni. Alalla on palkanmaksukykyä, sanoo Puumalainen.

Apteekkarien työnantajaliiton toimitusjohtaja Jukka Koskipirtti luonnehtii puhetta erillissopimuksista työtaistelutilanteeseen liittyväksi huhuksi. Yksi tällaisen sopimuksen tehnyt apteekkari on hänen tietämänsä mukaan kuitenkin antanut haastattelun Mediuutisille.

- Sen tiedän, että Farmasialiitto on tällaisia sopimuksia tarjonnut apteekkareille, sanoo Koskipirtti.

Lakko laajenee maanantaina

Apteekkien lakko laajenee kuitenkin edelleen maanantaina. Tämä varmistui, kun sovittelu ei tänään tuonut tulosta. Sovunhakua jatketaan jälleen tiistaina.

Suomen apteekkariliitto vakuuttaa liki kaikkien apteekkien pysyvän auki myös lakon laajennuttua. Kiinni menisi liiton mukaan tiistaista alkaen noin 50 pientä sivuapteekkia.

Lakossa on tuolloin liki 60 prosenttia Suomen yli 800 apteekkitoimipisteestä. Useimmat näistä apteekeista ovat supistaneet aukioloaikojaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.