Mainos

Applen perustaja kääntyi Tesla-fanista kriitikoksi – "En usko enää mitään, mitä Elon Musk sanoo"

Aiemmin Teslaa vuolaasti ylistänyt teknologiamoguli on vaihtanut leiriä.

Tukholmassa järjestetyssä Nordic Business Forumissa puhunut Steve Wozniak on yksi teknologiajätti Applen perustajista. Aiemmin kovana Tesla-fanina tunnettu Wozniak heitti tilaisuudessa yllättävää kritiikkiä sähköautovalmistajaa ja erityisesti sen toimitusjohtajaa Elon Muskia kohtaan.

Wozniak omistaa kaksi Model S:ää, mutta viime aikoina hänen ja Teslan suhteeseen on tullut säröjä. Eniten Wozniakia tuntui närästävän yhtiön lupaukset, jotka eivät ainakaan aikataulullisesti pidä paikkaansa.

Lykkäyksiä lykkäysten perään

Musk ilmoitti aikoinaan, että Teslalta olisi tulossa vuonna 2016 auto, joka kykenisi ajamaan ilman kuljettajaa Yhdysvaltojen halki. Sitten suunnitelmia lykättiin vuoteen 2017 ja lopulta alkuvuoteen 2018. Joulukuussa Musk sanoi, että suunnitelmia on jälleen lykätty.

– En usko enää mitään, mitä Elon Musk sanoo, vaikka rakastankin Teslaani, Wozniak kertoi.

Ykkösauto vaihtui Chevroletiin

Wozniak sanoi lisäksi, että hän joutuu olemaan Teslansa autonomisten ominaisuuksien kanssa aina varpaillaan. Hänen mukaansa esimerkiksi Audin ja BMW:n autonominen teknologia on parempaa kuin Teslalla.

Perheen kaksi Teslaa saavat kuulemma nykyisin käyttöä enää pidemmillä matkoilla. Arkiajot Wozniakin perheessä hoituvat Chevrolet Bolt -sähköautolla.

***

1:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.