Applelta yllättävä päätös pitkälle odotukselle: AirPower-latausalustan myyntiintulo peruttu

Apple on vahvistanut, että se peruu AirPower-latausalustansa myyntiintulon.

Apple esitteli AirPower-alustansa jo 2017 syksyllä iPhone 8 ja iPhone X -puhelinten rinnalla todeten sen olevan tulossa myyntiin vuoden 2018 aikana.

”Merkittävien ponnistusten jälkeen olemme tulleet lopputulokseen, ettei AirPower täytä korkeita standardejamme ja olemme peruuttaneet projektin. Pahoittelemme asiakkaille, jotka ovat odottaneet tätä lanseerausta. Jatkamme uskomista siihen, että tulevaisuus on langaton ja olemme sitoutuneita puskemaan langatonta kokemusta eteenpäin”, kommentoi Applen laitesuunnittelusta vastaava johtaja Dan Riccio muun muassa TechCrunchille toimitetussa lausunnossa.

AirPower-latausalustan erikoisuus olisi ollut mahdollisuus ladata yhtäaikaisesti laitteet vapaasti alustalle sijoittaen langatonta latausta tukevia, takaa lasipintaisia iPhone-malleja, Apple Watch -kelloa (syksyllä 2017 esitelty Series 3 tai uudempi) sekä AirPods-kuulokkeiden latauskotelon uutta langatonta latausta tukevaa versiota, jonka Apple esitteli toisen sukupolven AirPods-kuulokkeiden kanssa.

Vastaavia ratkaisuja kuin Applen AirPower, jossa ladattavat useampi laitetta voidaan sijoittaa vapaasti latausalustalle, ei ole nähty markkinoilla muitakaan.

Raportoidusti AirPowerin toteutus osoittautui hankalaksi – ja ilmeisesti lopulta toistaiseksi mahdottomaksi – muun muassa sen sisältämien useiden eri latauskelojen toisilleen aiheuttamien häiriöiden vuoksi. Nämä muun muassa laskivat lataustehoa sekä aiheuttivat ylikuumenemista. AirPowerissa olisi ollut latauskeloja tasaisen pinnan alla osittain limittäin jopa 21-24 kappaletta.

Langatonta latausta tukevat iPhonet ja AirPods-kotelo tukevat standardia Qi-latausta, joten niitä voidaan ladata myös perinteisillä yksinkertaisemmilla Qi-latausalustoilla. Lisäksi Apple Watchin lataaminen onnistuu sille suunnitelluilla lisävarusteilla. Apple itse ei ole tuonut toistaiseksi markkinoille minkäänlaista latausalustaa.

AirPowerin peruminen lopulta kokonaan on suuri pettymys mutta myös todella jättimäinen yllätys. AirPoweriin nimittäin on viitattu iPhone XR ja iPhone XS -puhelinten myyntipakkauksista löytyvissä ohjemateriaaleissa ja jopa tällä viikolla toimituksiin tulleiden toisen sukupolven AirPods-kuulokkeiden myyntipakkauksessa.

Lisäksi Applen aiemmin tällä viikolla julkaiseman iOS 12.2:n beetatestiversioista on löytynyt vielä viime aikoina lisättyjä uusia viittauksia AirPoweriin.

Applen on myös raportoitu arvovaltaisen Wall Street Journalin toimesta hyväksyneen AirPowerin tuotantoon aiemmin tänä vuonna.

Kaiken kaikkiaan ennusmerkit siitä, että AirPower olisi ollut tulossa myyntiin kasvoivat lähiaikoina merkittävästi mutta nyt lopputuloksena onkin yllättäen tuotteen täysi peruminen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja