Apple-tietäjä: Kahdet uudet AirPods-kuulokkeet tulossa viimeistään keväällä 2020

Apple tulee lanseeraamaan loppuvuodesta 2019 tai alkuvuodesta 2020 kahdet uudet AirPods-kuulokkeet, raportoi Apple-tietäjänä osuvien raporttiensa ansiosta tunnetuksi tullut, nykyisin TF Industriesilla työskentelevä analyytikko Ming-chi Kuo. Tuoreesta raportista kertoo 9to5Mac-sivusto.

Tulevista AirPods-kuulokkeista toiset ovat Kuon mukaan päivitysversio nykyisistä AirPods-kuulokkeista, kun taas toiset ovat tulossa uudessa muodossa ja aiempaa korkeammalla hinnalla.

Kuo toteaa raportissaan, että Apple aikoo muuttaa AirPods-kuulokkeiden sisäistä rakennetta ja valmistusprosessia ja siirtyä SIP-paketointiin (system in package), minkä pitäisi parantaa tuotannon saantoa ja tehokkuutta, säästää tilaa sekä pienentää tuotantokustannuksia.

Kuo ei nyt uudessa raportissaan ottanut lainkaan kantaa AirPods-kuulokkeilta odotettaviin uusiin ominaisuuksiin. Aiemmissa raporteissa, muun muassa Bloombergilta, seuraavan sukupolven AirPods-kuulokkeisiin on odotettu aktiivista vastamelutoimintoa sekä parannettua vedenkestävyyttä. Lisäksi esillä on ollut mustan värin tulo vaihtoehdoksi valkoiselle. Kuon lisäksi myös DigiTimes-julkaisu raportoi tänään toimitusketjulähteisiinsä viitaten Applen olevan aloittamassa seuraavan sukupolven AirPods-kuulokkeiden tuotantoa loppuvuodesta ja mainitsi myös kuulokkeiden tulevan sisältämään vastamelutoiminnon.

AirPods-kuulokkeista on tullut hitti niiden loppuvuodesta 2016 tapahtuneen myyntiintulon jälkeen. Analyytikko Kuo odottaa Applen toimittavan vuonna 2019 AirPods-kuulokkeita 52 miljoonaa kappaletta ja vuonna 2020 jo 75 miljoonaa.

Reilu kuukausi sitten esitellyt toisen sukupolven AirPods-kuulokkeet on varustettu uudella Applen H1-piirillä ja tarjoavat sen myötä 50 prosenttia alkuperäisiä enemmän eli kolme tuntia puheaikaa. Lisäksi H1-piirin avulla AirPods-kuulokkeet yhdistyvät myös kaksi kertaa nopeammin paritettujen laitteiden kanssa sekä tarjoavat 30 prosenttia pienemmän äänentoiston viiveen pelatessa. Uusi ominaisuus toisen sukupolven AirPods-kuulokkeissa on kädet vapaana toimiva Hei Siri. Siri-virtuaaliavustajaa voi käyttää näin tutulla ”Hei Siri” -komennolla ilman tarvetta aktivoida avustajaa ensin kuuloketta sormella näpäyttämällä.

Toisen sukupolven AirPods-kuulokkeet maksavat saman verran kuin alkuperäiset eli 179 euroa tavallisella latauskotelolla tai 229 euroa uudella langatonta latausta tukevalla kotelolla.

Uusien AirPods-kuulokkeiden lisäksi Applen on huhuttu kehittävän myös Apple-brändin alla myytäviä uusia suurempia, korvan peittäviä on-ear-kuulokkeita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.