OnePlus-pomo haastattelussa – tätä on luvassa seuraavaksi Suomessa suositulta puhelinvalmistajalta

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus jatkaa valitsemallaan tiellä ja aikoo jatkossakin keskittyä yhteen lippulaivatason älypuhelimeen kerralla, kertoi OnePlussan perustajiin lukeutuva toimitusjohtaja Pete Lau tänään haastattelussa Barcelonassa Mobile World Congress -messujen yhteydessä.

Itse messuilla OnePlus ei ole esillä ja sen seuraavaa puhelinta on lupa odotella vasta toisen vuosineljänneksen lopulla, kuten Lau on jo aiemmin vahvistanut.

Lisäksi seuraavan puhelimen on paljastettu sisältävän Qualcommin uuden Snapdragon 845 -järjestelmäpiirin, mikä ei ole kovin yllättävää. OnePlus on perinteisesti varustanut uuden sukupolven tuotteensa uudella Qualcommin huippupiirillä. Aivan ensimmäiset Snapdragon 845 -piirin sisältävät älypuhelimet – Sony Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact sekä Samsung Galaxy S9 muutamilla Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla – on julkistettu nyt Mobile World Congress -messujen aikaan.

Muita tietoja tulevasta puhelimesta Lau ei vielä suostunut suoraan vahvistamaan, mutta rivien välistä on luettavissa jo enemmän. Esimerkiksi perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on todennäköisesti säilymässä myös seuraavassa OnePlus-puhelimessa, todennäköisesti mallinimeltään OnePlus 6.

”En ymmärrä miksi kuulokeliitännän poistaminen on noussut trendiksi”, kommentoi Lau ja korosti muun muassa ihmisten pitävän yhä erilaisista kuulokkeistaan ja haluavan käyttää niitä. Samanaikaisesti Lau kuitenkin näkee, että esimerkiksi Applen päätöksessä jättää kuulokeliitäntä pois edellisvuonna iPhone 7 -puhelimissa oli selvää logiikkaa, kun samalla julkistettiin täysin langattomat AirPods-kuulokkeet.

Langatonta latausta on myös OnePlussalta toivottu, muttei toistaiseksi nähty. Kovin todennäköiseltä ei näytä sen tulo myöskään tänä vuonna.

”Pidättäydymme langattoman latauksen lisäämisestä, kunnes se täyttää vaatimuksemme. Vielä toistaiseksi langaton lataus tarkoittaisi paksumpaa laitetta, se ei ole niin nopea eikä puhelinta voi käyttää ladattaessa”, kommentoi Lau ja pitää OnePlussan älypuhelimissaan tarjoamaa Dash Charge -pikalatausta ylivertaisena ratkaisuna.

Loppuvuoden OnePlus 5T -mallissa OnePlus siirtyi jo 18:9-kuvasuhteeseen. Mielenkiintoista onkin, mitä se aikoo tehdä seuraavaksi. Uuden sukupolven malli, ”OnePlus 6”, kun vaatisi muitakin uudistuksia verrattuna edeltäjiinsä kuin vain sisälleen uuden paremman suorituskyvyn Snapdragon 845 -piirin.

Myös Android-älypuhelinvalmistajien joukossa näytön venyttäminen etupuolella niin, että yläreunaan tarvitaan lovi etukameralle ja muille komponenteille, on yleistynyt nopeasti Applen esiteltyä viime syksyllä lovestaan tunnetun iPhone X:n.

Lovella varustettujen näyttöjen osalta Laun kommentit jättävät ilmaan sen mahdollisuuden.

”Kyse on tuotefilosofiastamme ja oikeasta tasapainosta. Yleisesti loppujen lopuksi jos jokin parantaa tuotetta, voimme harkita sen kehittämistä. Mutta tapamme toimia ei ole tehdä asioita vain trendin tai hypen ohjaamana”, kommentoi Lau.

Pidemmällä aikavälillä Lau uskoo älypuhelinten muuttuvan yhä enemmän täysnäyttöisiksi: ”Alan selvä trendi on täysnäyttö.”

Yhä laajemmin puhelimen pinnan kattavan näytön rinnalla ohjelmistopuolella yhtä selkeä trendi on tekoäly.

”Tekoäly on erittäin tärkeä tekijä, jolla on vaikutusta alaan. Emme ota tekoälyäkään käyttöön vain puhuaksemme siitä. Etenemme hyvin järkevästi ja käytännönläheisesti”, kommentoi Lau alan trendiä. Kommenttien perusteella myös seuraavaan OnePlus-puhelimeen sopii kenties odottaa joitakin ensimmäisiä tekoälytoimintoja, mutta mitä, se jää vielä arvoitukseksi.

5G-verkkojen osalta OnePlus puolestaan näkee vasta vuoden 2020 merkittäväksi. Ensimmäisiä 5G-älypuhelimia odotetaan markkinoille ensi vuonna, mutta valtavirtaa ne ovat vasta ensi vuosikymmenellä.

Ei seuraajaa OnePlus X:lle – fokus lippulaivamalleissa

OnePlussan historiaan lukeutuu perättäisten sukupolvien huippumallien ohella keskihintaluokkaan syksyllä 2015 lanseerattu OnePlus X. Siitä ei tullut toivottua menestystä, ja sittemmin OnePlus on keskittynyt aina kerrallaan yhteen huippuluokan lippulaivamalliin.

Tämä on saamassa jatkoa. ”Fokuksemme on edelleen tehdä parhaita tuotteita mitä pystymme”, kommentoi Lau, jonka mukaan toimintamalli on todistanut toimivuutensa vuosien saatossa.

”Meillä ei ole mitään suunnitelmia X:n seuraajasta. Fokuksemme säilyy lippulaivamalleissa”, Lau tyrmäsi kysymyksen malliston laajentamisesta edullisemmalla mallilla. ”Vuonna 2018 jatkamme lippulaivamallien tekemistä, syvennämme yhteistyötä operaattoreiden kanssa ja pyrimme tarjoamaan paremman käyttökokemuksen.”

Pohjoismaissa OnePlus kertoi tänään aloittavansa ”strategisen yhteistyön” Telian kanssa. Telia tuo OnePlussan myyntiin Ruotsissa, mutta Suomeen uusi diili ei toistaiseksi vaikuta. Täällä OnePlus-myyntiä jatkaa Elisa, jonka myyntilistoilla OnePlus-malli on pitänyt kärkipaikkaa yli vuoden ajan.

Kahtena viime vuonna OnePlus on julkaissut loppukeväällä uuden sukupolven (OnePlus 3 ja OnePlus 5) ja loppuvuodesta päivitetyn version (OnePlus 3T ja OnePlus 5T). Tämä on saamassa jatkoa. ”Vuosittain tulee yksi tuote ja yksi päivitys”, totesi Lau tänään haastattelussa.

Lisäksi viime aikoina on nähty OnePlussan julkaisevan uusia värivaihtoehtoja lisää yksi kerrallaan jo myyntiin tulleista puhelinmalleista. ”Meillä on aluksi joitakin värivaihtoehtoja, mutta prosessin aikana voimme keksiä uusia ideoita ja värejä”, sanoi Lau antaen aihetta olettaa lisävärien esittelyn alkuperäisen julkistuksen ja myyntiintulon jälkeen jatkuvan tulevissakin OnePlus-puhelimissa.

Muihin laitteisiin kuin älypuhelimiin OnePlussalla ei ole Laun mukaan järkeä lähteä – ainakaan vielä.

”Seuraamme koko ajan kehitystä, mutta älypuhelin on laitteena kaikkein tärkein. Puettavien laitteiden ja esimerkiksi Apple Watchin käyttökokemus ei ole täydellinen eikä riittävää tasoa ole saavutettu”, kommentoi Lau mahdollisuutta laajentua esimerkiksi älykelloihin. Myöskään tablettia OnePlussalta on turha odottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja