Apple Watchin uusi ominaisuus oletuksena pois päältä jos et ole yli 65-vuotias – kaatumisen tunnistuksen saa käyttöön asetuksista

Yksi uuden Apple Watch Series 4:n uusista ominaisuuksista on kaatumisen tunnistus ja sen jälkeen mahdollisesti automaattisesti soitettava hätäpuhelu.

Uusi ominaisuus on kuitenkin oletuksena kytketty päälle ainoastaan, jos Apple Watchia käyttöön ottaessaan tai Applen Terveys-sovelluksessa on asettanut iäkseen yli 65 vuotta.

Apple selittää, ettei Apple Watch pysty tunnistamaan kaikkia kaatumisia. Lisäksi Apple toteaa, että mitä enemmän fyysisempi käyttäjä on, sitä todennäköisemmin kaatumisen tunnistus aktivoituu syyttä, sillä Apple Watch saattaa tulkita rajumman fyysisen harjoittelun kaatumiseksi.

Kaatumisen tunnistamisen saa kytkettyä päälle Apple Watch -sovelluksesta Oma Apple Watch -välilehdeltä Hätätila SOS -valikon kautta.

Kun Apple Watch havaitsee kaatumisen, kertoo se siitä ilmoituksella, jonka käyttäjä voi kuitata pois. Mikäli Apple Watch kuitenkin havaitsee käyttäjän pysyneen liikkumattomana minuutin ajan havaitsemansa kaatumisen jälkeen, aloittaa se 15 sekunnin värinä- ja äänihälytyksen, jonka jälkeen kello soittaa automaattisesti hätänumeroon sekä ilmoittaa hätäyhteystiedoiksi merkityille henkilöille viestillä tapahtuneesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja