Ostitko uuden iPhonen? Raju röykytys voi johtaa yllättäviin seurauksiin – tältä kuulostaa puhelimen soittama automaattinen hätäpuhelu

Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä 0:55
Unohda tuherrukset! Helpolla kikalla piirrät iPhonen kuviin täydellisen siistejä merkintöjä.

Apple on säätänyt uuden iPhonen turvaominaisuuden varsin herkäksi. Vaikka sen tarkoitus onkin auttaa auto-onnettomuuteen joutuvia, on toiminto aktivoitunut huomattavasti lievemmistäkin täräyksistä.

Kerroimme hiljattain uuden iPhone 14:n toiminnosta, jonka tarkoituksena on auttaa kolariin joutunutta ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen ja ilmoittamaan onnettomuudesta läheisille. Toiminto löytyy iPhone 14:n lisäksi myös Applen uusimmista älykelloista.

Kun laite havaitsee vakavan autokolarin, se näyttää hälytyksen ja käynnistää automaattisesti hätäpuhelun noin 20 sekunnin kuluttua, ellei puhelua peruta. Automaattipuhelussa hätäkeskukselle toistetaan ääniviesti, jossa kerrotaan, että käyttäjä on ollut vakavassa kolarissa ja välittää viranomaisille muun muassa sijaintitiedot.

Ominaisuutta on laajalti hehkutettu, mutta muun muassa supersuosittu teknologiatubettaja Marques Brownlee pohti omassa iPhone 14 -arviossaan, kuinka herkästi laite tekee virhetulkintoja. Ja kuten viime viikolla uutisoimamme yhdysvaltalaistoimittajan tapaus osoitti, voi toiminto aiheuttaa sekä turhaa työtä että tarpeetonta huolta, mikäli se aktivoituu tahattomasti.

Vääriä hälytyksiä huvipuistoihin

Wall Street Journalin mukaan Applen uusi toiminto on aktivoitunut useilla käyttäjillä jopa vuoristoradassa ja törmäilyautoissa, minkä seurauksena viranomaisapua on lähetetty tarpeettomasti huvipuistoihin.

WSJ:n toimittaja Joanna Stern jakoi Twitter-tilillään ääninäytteen iPhonen soittamasta automaattisesta hätäpuhelusta. Puhelin myös kertoo hätäkeskukselle onnettomuuspaikan – tai siis tässä tapauksessa "onnettomuuspaikan" – tarkat koordinaatit. Puhelimen omistaja oli ollut vuoristoradassa.

– Tämän iPhonen omistaja on joutunut vakavaan auto-onnettomuuteen, eikä reagoi puhelimeensa, automaattinen viesti kuuluu.

Kuuntele automaattinen hätäpuhelu alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat