Apple Watchin kaatumisentunnistus toi jälleen apua 80-vuotiaalle vanhukselle – näin ominaisuus toimii

Apple Watch Series 4 -älykellon kaatumisentunnistus auttoi 80-vuotiasta vanhusta Saksassa. Tunnistaessaan kaatumisen älykello hälyttää ehtojen täyttyessä automaattisesti paikalle ambulanssin.

Saksan Munchenissä 80-vuotiaan vanhuksen Apple Watch hälytti käyttäjälleen apua tämän kaaduttua kotonaan, 9to5Mac kertoo. Tilanne päättyi onnellisesti vanhuksen oltua ensihoitajien tarkastuksen perusteella kunnossa. Älykello oli hälyttänyt paikalle myös vanhuksen pojan, joka ehätti paikalle jo ennen pelastushenkilökuntaa.

Apple Watchin Series 4 -älykelloissa on sisäänrakennettuna kaatumisentunnistustoiminto, joka hälyttää apua kaatumisen havaitessaan. Kello värisee ja ehdottaa käyttäjälleen hätänumeroon soittamista, ja jos käyttäjä ei noin minuutin sisällä reagoi, aloittaa se hätäpuhelun automaattisesti. Kun puheluun vastataan, toistaa älykello ääniviestiä, jossa kerrotaan käyttäjän kaatuneen ja menettäneen mahdollisesti tajuntansa.

Samalla ilmoitetaan leveys- ja pituuspiirien avulla myös sijainti ja tiedotetaan tapahtuneesta käyttäjän hätäyhteyshenkilölle. Mikäli kaatunut kykenee, voi hän myös itse soittaa kellolla hätänumeroon ja keskustella pelastuslaitoksen kanssa.

Kaatumisentunnistuksen voi aktivoida iPhonen Apple Watch -sovelluksen ja sen Oma Apple Watch -välilehden kautta löytyvästä Hätätila SOS -valikosta. Hätäyhteyshenkilön lisääminen puolestaan tapahtuu Terveys-sovelluksen etusivulla olevan SOS Tiedot -valikon kautta. Samassa valikossa voi myös halutessaan lisätä tietoja esimerkiksi sairauksista tai allergeeneista.

Lisätietoja Apple Watch Series 4 -älykellojen kaatumisentunnistuksesta ja muista turvallisuustoiminnoista on luettavissa Apple Suomen tukisivustolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja