Kolme poliisia rynnisti yöllä asuntoon – Apple-käyttäjien laitteet soittaneet vahingossa hätäkeskukseen: tarkista yksi asetus

1:58

Applen iPhoneista ja Apple Watch -älykelloista tuttu toiminto on aiheuttanut vahingossa turhia hätäpuheluita, kertoo muun muassa The Verge. Ongelma riivaa erityisesti Apple Watch -älykellon omistajia.

Yllä olevalla videolla vinkkejä iPhonen akun säästämiseen.

Vahingot juontavat juurensa Applen Hätätila SOS -toimintoon, joka helpottaa hätäkeskukseen soittamista. Toiminnon avulla hätäkeskukseen saa yhteyden helposti ilman puhelimen avaamista tai hätänumeron näppäilemistä.

Kolme poliisia tarkisti tilannetta

The Vergen mukaan useat ihmiset ovat kertoneet vahinkopuheluista Twitterissä. Eräs Apple-käyttäjä kertoo olleensa nukkumassa Apple Watch kädessään, kun laite oli soittanut hätäkeskukseen.

– Jos nukut Apple Watchin ollessa päällä, kannattaa harkita automaattisen Hätätila SOS -toiminnon kytkemistä pois päältä, koska muuten sinäkin saatat herätä kolmen poliisin ollessa makuuhuoneessa yhdeltä yöllä, Jason D. Rowley kirjoittaa tviitissään.

Näin SOS -toiminto toimii

Kaikissa iPhoneissa hätäkeskukseen saa yhteyden ilman näppäimistön avaamista painamalla virtapainiketta viisi kertaa peräkkäin.

Hätätila SOS -toiminnon avulla hätäpuhelun voi kuitenkin tehdä vielä helpommin, sillä iPhonella yhteyden hätäkeskukseen saa mallista riippuen painamalla joko sivupainiketta tai samanaikaisesti sekä sivu- että äänipainiketta.

Apple Watchilla toiminto käynnistyy pitämällä sivupainikketta pohjassa.

Jos toiminto on käytössä ja käyttäjä antaa joko tarkoituksella tai vahingossa komennon hätäpuheluun, puhelin aloittaa lähtölaskennan ja antaa äänimerkin. Ajan loputtua iPhone soittaa hätäkeskukseen automaattisesti.

Harkitse, kannattaako toiminto kytkeä pois

Omasta puhelimesta kannattaa tarkistaa, onko Hätätila SOS -toiminto käytössä. Halutessaan käyttäjä voi ottaa toiminnon pois käytöstä, mutta tätä kannattaa kuitenkin harkita, sillä toiminto voi olla hyödyllinen todellisessa hätätilassa.

Löydät toiminnon puhelimen asetuksista seuraavaa polkua pitkin: Asetukset > Hätätila SOS > Automaattinen puhelu.

Lähde: The Verge

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja