Apple varoittaa moottoripyöräilijöitä: Älä tee näin iPhonelle

Applen mukaan iPhone ei tykkää tärinästä.

Teknologiajätti Apple on julkaissut verkkosivuillaan ohjeen, jonka mukaan iPhonen kiinnittämistä moottoripyörän rakenteisiin, kuten ohjaustankoon, tulisi välttää.

Apple sanoo, että iPhonen optinen kuvanvakain sekä niin sanottu suljetun silmukan automaattitarkennusjärjestelmä voivat ottaa tärinästä itseensä ja johtaa kuvien ja videoiden laadun heikentymiseen.

– iPhonen altistaminen etenkin suuritehoisten moottoripyörän moottoreiden tuottamille suuren amplitudin värähtelyille tietyillä taajuusalueilla voi heikentää kamerajärjestelmän suorituskykyä, ohjeessa kerrotaan.

Mikäli iPhonensa haluaa kiinnittää moottoripyörän ohjaustankoon esimerkiksi navigaattorikäyttöä varten, suosittelee Apple käyttämään tärinää vaimentavaa pidikettä.

Siltikin säännöllistä ja pitkäaikaista käyttöä tulisi välttää optisen kuvanvakaimen ja automaattitarkennusjärjestelmien vahingoittumisriskin vähentämiseksi.

Optinen kuvanvakain on saatavilla iPhone 6 Plussaan, iPhone 6s Plussaan sekä iPhone 7:ään ja uudempiin, myös toisen sukupolven iPhone SE:hen. iPhone 11:n ja uudempien ultralaajakulmakamerassa sekä iPhone 7 Plussan ja iPhone 8 Plussan telekamerassa ei ole optista kuvanvakainta.

Suljetun silmukan automaattitarkennus on saatavilla iPhone XS:ään ja uudempiin, myös toisen sukupolven iPhone SE:hen.

Tehdäänkö näitäkin vielä? Tässä on Garminin uusi moottoripyöränavigaattori Zumo XT 1:16
VIDEO: Tehdäänkö näitäkin vielä? Tällainen on on Garminin uusi moottoripyöränavigaattori Zumo XT.

Lähde: Apple

Lue myös:

    Uusimmat