Apple julkaisi useita uusia tuotteita – asiantuntijat ilahtuivat etenkin uuden iPhonen kamerasta

Apple esitteli tiistaina illalla Suomen aikaa uuden iPhone 13 -älypuhelimen ja tukun muita uusia tuotteita.

Uusi iPhone-malli muistuttaa ulkonäöltään hyvin paljon edellisempää iPhone 12 -mallia, mutta se on kasvotunnistuksen kohdalta aiempia malleja ohuempi. Puhelimessa on 12 megapikselin kamera, jonka linssi saa valoa 47 prosenttia tehokkaammin aiempiin malleihin verrattuina. Tämän ominaisuuden myötä kameralla saa otettua entistä parempia kuvia hämärässä.

Kuvattava kohde tarkentuu uudella kameralla kuvattaessa automaattisesti. Applen mukaan kameraan sisältyy toiminto, joka ennakoi kuvattavan kohteen liikkeitä ja kuvattaessa kamera tarkentaa kuvaa tämän toiminnon perusteella. Amerikkalaiset teknologia-alan julkaisut ovat erityisen innoissaan tästä ominaisuudesta.

Apple esitteli myös iPhone 13 Mini -version. iPhone 13 -puhelimen akku kestää Applen mukaan 2,5 tuntia kauemmin verrattuna iPhone 12 -puhelimeen ja iPhone 13 Minin akku puolitoista tuntia pidempään kuin iPhone 12:n akku.

Molemmissa malleissa on anturinsiirron kuvanvakautus, minkä avulla kameran käyttäjä saa otettua entistä tarkempia kuvia. Lisäksi puhelimissa on uusi ”elokuvatoiminto” videoiden kuvaamista varten, minkä avulla kuvaaja saa ohjattua, mihin videon katselija kiinnittää huomiota.

IPhone 13 -.puhelimen näytön koko on 6,1 tuumaa ja iPhone 13 Minin 5,4 tuumaa. Aiemman mallin iPhone 12 -puhelimen näytön koko on myös noin 6,1 tuumaa.

Kaksi uutta iPadia ja uusi älykello

Yhtiö esitteli uuden iPad-tabletin, mikä näyttää hyvin paljon aiemmalta iPad-versiolta. Applen mukaan uusi iPad toimii “kuusi kertaa nopeammin kuin parhaiten myyvä Android-tabletti”.

Uusi tabletti on varustettu Apple A13 Bionic -sirujärjestelmällä. Uudessa tabletissa on aiempien tablettien tapaan edelleen kotinäppäin.

Applen mukaan tabletissa on myös kamera, jolla pystyy ottamaan aiempia tablettimalleja laajemmalti kuvia ja 12 megapikselin kamera tabletin etupuolella. Tabletissa on myös entistä enemmän muistitilaa aiempiin versioihin verrattuina.

Uuden tabletin lähtöhinta on 329 dollaria. Koulut saavat ostettua tablettia 299 dollarin hintaan kappaleelta.

Lisäksi esitteli iPad-mini-tabletin, joka tekniikan alan julkaisujen mukaan näyttää jättimäiseltä iPhonelta. iPad-mini on varustettu Liquid Retina XDR -näytöllä, joka tuottaa laajan väriskaalan. Molempia tabletteja voi käyttää Apple Pencil -langattomalla kynällä.

IPad-mini on varustettu USB-C-porttityypillä, joka mahdollistaa entistä nopeamman tiedonsiirron ja latauksen. Minin lähtöhinta on 499 dollaria.

Lisäksi esitteli uuden Apple Watch Series 7 -älykellon. Pyöräilijä havaitsee älykellon avulla, jos pyöräilijän täytyy pysähtyä. Alan julkaisujen mukaan uusi älykello näyttää hyvin paljon aiemmilta malleilta, mutta näyttö on aiempia malleja huomattavasti suurempi.

Kellon akku kestää yhdellä latauskerralla 18 tuntia ja älykello latautuu 30 prosenttia aiempia malleja nopeammin. Uusi Apple Watch maksaa 399 dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat