Apple karsii musiikkipalvelustaan artistien julkaisut faneilleen – harva jaksoi julkaista kuulumisia palvelussa

Apple julkaisi vuonna 2015 Music-palvelunsa. Siihen Apple sisällytti Music Connect -ominaisuuden, jonka avulla artistit pystyvät jakamaan kuulumisia blogimuodossa kuuntelijoilleen. Nyt kuitenkin Apple Music Connect tullaan poistamaan Music-palvelusta, uutisoi AppleInsider.

Artistit eivät voi enää julkaista uutta sisältöä omaan Apple Music Connect -blogiinsa. Toistaiseksi jo tehdyt julkaisut säilyvät palvelussa, mutta kaikki sisältö poistuu 24. toukokuuta 2019.

Kun Apple julkaisi Apple Music Connectin, useat artistit ja käyttäjät löysivät osion pariin. Kiinnostus sitä kohtaan kuitenkin laski nopeasti ja monien artistien ensimmäinen julkaisu oli myös viimeinen.

Apple on aiemminkin epäonnistunut musiikkipainotteisen sosiaalisen median palvelun kanssa. Vuonna 2010 Apple julkaisi Ping-palvelun, jonka kautta käyttäjät pystyivät seuraamaan suosikkiartistejaan, katsomaan niiden keikkapaikat ja jakamaan mielipiteitään artisteista. Ping ei kuitenkaan koskaan ottanut suuresti tuulta alleen ja palvelu lopetettiin syyskuussa 2012.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.