Facebook-videoissa voi nyt käyttää musiikkia vapaammin – jatkossa voit tehdä Lip Sync -videoita

Aiemmin tänä vuonna Facebook solmi merkittäviä sopimuksia eri musiikkiyhtiöiden ja levittäjien kanssa, jotta Facebook-videoissa voisi käyttää tekijänoikeuksia vaativaa musiikkia vapaasti. Facebook aikoo nyt ottaa ilon irti musiikista, kun käyttäjät voivat tehdä videoita ja esittää laulavansa tunnettuja kappaleita Lip Sync -tyyliin. Asiasta uutisoi TechCrunch.

Tuore Lip Sync Live -ominaisuus on vielä testivaiheessa, mutta käyttäjät voivat mahdollisesti kokeilla ominaisuutta. Tarkkaa tietoa ei ole, kuinka laaja musiikkikirjasto Lip Sync Live -palvelusta löytyy, mutta esittelyvideolla muutamat kappaleet, joita ovat Draken God’s Plan, Ed Sheeranin Happy ja Guns ’n’ Rosesin Welcome to the Jungle.

Jatkossa Facebook ilmoittaa, onko tietyn musiikkikappaleen käyttö videossa sallittua vai ei. Mikäli kyseinen kappale ei kuulu siihen joukkoon, josta Facebook on tehnyt sopimuksia, käyttäjälle ilmoitetaan, että musiikki tullaan hiljentämään videossa. Facebook maksaa musiikintekijöille heidän musiikin käytöstä. Selvää ei ole kuitenkaan, maksaako Facebook yksittäisistä latauksista, videoiden näyttökerroista vai jotenkin yhdistämällä niitä.

Alla Lip Sync Live -ominaisuuden esittelyvideo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja