Mainos

Antvuori kokoomusnaisten johtoon

Kansanedustaja Pirjo-Riitta Antvuoresta tuli Kokoomuksen Naisten Liiton uusi puheenjohtaja Mikkelissä sunnuntaina pidetyssä liittokokouksessa. Antvuorella ei ollut vastaehdokasta.

Varapuheenjohtajiksi äänestettiin kansanedustaja Suvi Lindén ja tiedotuspäällikkö Tuula Luotonen. Kolmantena ehdokkaana oli hammashoitaja Pirkko Raitila. Liiton jäsenistö halusi viestittää haluavansa liiton johtoon poliittisen päätöksenteon pääkallopaikalla olevia. Edellisestä puheenjohtajistosta ainoastaan varapuheenjohtaja Hanna Markkula-Kivisilta oli eduskunnassa.

Uusi puheenjohtaja linjasi tavoitteikseen jäsenmäärän kasvattamisen ja poliittisen kiinnostuksen lisäämisen. Antvuori peräänkuulutti myös arvokeskustelun käynnistämistä oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Hänen mukaansa on aiheellista kysyä, tarvitsevatko kaikki työttömät saman verran tukea.

Kokoomuksen Naisten Liitto esitti kokouksessaan, että arvonlisänveroa on alennettava yli 40-vuotiaiden naisten työllisyyden parantamiseksi. He ovat ainoa ryhmä joiden työllisyysaste ei ole noussut laman jälkeen. Siksi yli 40-vuotiaita naisia olisi kannustettava yrittäjiksi arvonlisäveroa alentamalla. Antvuoren mukaan myös yrittäjälainsäädäntöä olisi yksinkertaistettava.

Kokoomusnaiset olivat huolestuneita myös kasvavasta työuupumuksesta. Naisten Liitto kannustaisi ihmisiä työnvuorotteluun ja vapaaehtoiseen työnjakamiseen. Työttömyyden vuoksi reservissä on valtavasti käyttämätöntä ammattitaitoa.

Kokouksessa päätettiin myös siitä, ettei liittoon huolita miehiä. Sen sijaan ulkomaalaiset naisten on nyt mahdollista liittyä järjestöön. Miesten mukaanotosta oli tehty tasa-arvolakiin nojaava aloite.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.