Mainos

Päivi Anttikosken mukaan häntä varoitettiin kertomasta Kai Telanteelle, ettei perhe ole muuttamassa mukana

Päivi Anttikosken mukaan häntä varoitettiin ennalta kertomasta Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle, ettei hänen perheensä ole muuttamassa mukana Tampereelle.

Anttikosken mukaan häntä ensimmäisessä vaiheessa haastatellut Aamulehden edustaja neuvoi, ettei asiaa kannattaisi ainakaan oma-aloitteisesti tuoda esille.

– Minulle sanottiin, että älä nyt välttämättä heti tuo esille, ettei sinun perheesi muuta. Jätä se mahdollisuus auki, että perhe voi myöhemmin tulla, Anttikoski sanoo häntä haastatelleen miehen sanoneen.

Telannetta ja Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta syytetään tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä Anttikoskeen kohdistuneesta työsyrjinnästä. Syyttäjän mukaan he sivuuttivat Anttikosken päätoimittajahausta sukupuolen takia antaen tämän äitiydelle kielteistä merkitystä

Syyttäjä vaatii Telanteelle rangaistuksen 50–60 päiväsakkoa ja Juvoselle 30–40 päiväsakkoa. Molemmat kiistävät syytteen.

Anttikoski: Telanne kysyi, hyväksyykö mies Tampereelle muuttamisen

Kuulemisessaan Anttikoski kertoi tilanteesta, jossa lopulta tapasi Telanteen ja Juvosen. Noin puolentoista tunnin haastattelu eteni Anttikosken mukaan normaalisti, kunnes loppuvaiheessa Telanne otti perheasiat esille. Telanne kysyi Anttikosken mukaan hänen lapsensa ikää. Anttikoski kertoi vastanneensa, että hänen poikansa on pian kymmenen.

– Ei kuule sen ikäinen lapsi pärjää ilman äitiä, oli Telanne Anttikosken mukaan todennut.

Anttikosken mukaan hän kertoi Telanteelle, että heidän perheelleen tällainen järjestely sopii. Siihen Telanne oli ihmetellyt, että sopiiko Anttikosken miehelle tämä ratkaisu. Telanne on esitutkinnassa kiistänyt kysyneensä Anttikoskelta perheasioista.

Kirjoitti kysymykset muistiin

Työhaastattelun jälkeen Anttikoski meni Tampereen keskustassa parkissa olleelle autolleen. Hän sanoi kirjoittaneensa puhelimensa muistiinpanoihin Telanteen kysymykset ja kommentit perheasioista.

Anttikosken mukaan muistiinpanoja ei voitu hänen sittemmin käytöstä poistuneesta puhelimestaan palauttaa, kuten ei myöskään tietoja soitetuista puheluista. Poliisi oli Anttikosken mukaan esitutkinnassa sanonut, että näin voi käydä.

Anttikoski työskentelee nykyään valtioneuvoston viestintäjohtajana.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja