Mainos

Alma Media vastaa äitiyskohuun: "Hakijalle syntyi väärä käsitys"

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne pahoittelee yhtiön tiedotteessa, että Päivi Anttikoskelle olisi syntynyt väärä käsitys, ettei häntä palkattu Aamulehden päätoimittajaksi hänen vanhemmuutensa takia.

Telanteen mukaan keskeistä rekrytoinnissa oli mahdollisuus muuttaa lehden ilmestymisalueelle. Anttikoski oli tosin omien sanojensa mukaan valmis muuttamaan. Miksi häntä ei siis palkattu?

– Muuttohalut on nostettu yhdeksi asiaksi, mutta kyse on monen asian yhteissummasta, vastaa Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen.

Valtioneuvoston nykyinen viestintäjohtaja Anttikoski kertoi tänään Suomen Kuvalehdessä, että hänet jätettiin palkkaamatta Aamulehden päätoimittajaksi perhesyiden vuoksi vuoden 2017 lopussa. Hänen mukaansa Telanne olisi sanonut, että Anttikosken kymmenenvuotias lapsi ei pärjää ilman äitiä.

Anttikoski sanoo, että Alma Regionsin liiketoimintajohtajana ollut Kari Juutilainen olisi myöhemmin kertonut Telanteen sanoneen, että Anttikoski hylkää perheensä. Tämän vuoksi Anttikoskea ei voida valita tehtävään.

Kesäkuun lopussa eläkkeelle jäänyt Juutilainen kiistää puhuneensa perheen hylkäämisestä.

– Minusta jutussa on väritettyä totuutta. Minunkin suussa sellainen verbi on jutussa, jota en tunnista. Missään tapauksessa Telanne ei ole tuollaista verbiä syöttänyt minulle, enkä minä ole sitä syöttänyt Anttikoskelle.

Anttikoski pysyy kertomansa takana. Hän sanoo, että katsoo Juutilaisen toimineen oikein, koska tämä kertoi rehellisesti syyn sille, miksi häntä ei palkattu.

– Hän kertoi hirveän suoraan, että perhesyistä johtuu. Pysyn sen takana, että puhuttiin siitä. Siinä kävi juuri niin kuin arveltiin, että perheasiat lopulta vaikuttavat nimitykseeni. Ja Tampereelle muutto, perheen olisi pitänyt tulla mukana, muuten se on perheen hylkäys, hän sanoo.

STT ei ole tavoittanut Kai Telannetta kommentoimaan sanomisiaan itse. Kukkosen mukaan Telanne ei ole ainakaan nyt aikonut kommentoida asiaa enempää.

– Tämä on ollut nyt harmillinen pommitus. Tosi harmillinen tilanne kaiken kaikkiaan, ennen kaikkea hakijan näkökulmasta. Tämä ei ole missään nimessä arvojen eikä linjamme mukaista, hän sanoo.

"Jokisen osalta opittiin paljon"

Entinen Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen kertoo Ilta-Sanomille, että ollessaan Aamulehden päätoimittaja hänen perheensä asui pääasiassa Helsingissä. Kun Jokinen valittiin Aamulehden päätoimittajaksi, perheen nuorin lapsi oli 13-14-vuotias.

– Ei ollut koskaan puhetta, että perheen pitäisi muuttaa Tampereelle.

Jokinen oli itse kirjoilla Tampereella. Hänen mielestään on itsestään selvää, että päätoimittaja on kirjoilla ja maksaa veroja sinne, missä lehti ilmestyy.

– Jokisen osalta opittiin paljon tästä. Olemme saaneet palautetta, että kaikilta osin tämä ei ole ollut alueella olevien ihmisten mielestä hyvä ja tyydyttävä järjestely. Pitää olla läsnä ja paikallinen johtaja, Alman viestintä- ja brändijohtaja Kukkonen sanoo.

– Se ei ollut välttämättä mutkatonta Joukon kohdalla, vaikka hyvin tehtävänsä hän hoitikin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.