Antti Tyrväinen seurasi veljensä MM-taivalta ylpeydellä – kannustaa aikuisiällä läheiseksi tullutta pikkuveljeä nauttimaan kultahuumasta: ”Vedä vaikka puolitoista viikkoa”

Tuore maailmanmestari Juhani Tyrväinen kertoi hiljattain MTV Urheilulle avoimesti isoveljen eli Antin merkityksestä oman uran varrella. Antti on ylpeä pikkuveljestään, vaikka räppääminen tuhansien ihmisten edessä naurattaakin. Veljekset ovat läheisempiä kuin koskaan.

Juhani Tyrväinen puki leijonapaidan ylleen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Paremmin ei olisi voinut mennä, sillä kausi päättyi maailmanmestaruuteen. Hyökkääjä raatoi kentällä ja iski tehot 1+4.

Isoveli-Antin mukaan kevään huipennusta on seurattu Suomessa ylpeänä.

– Tuo on jokaisen pikkupojan unelma. Kun hän lähti kisoihin, toivoimme pienessä mielessä, että tulisi menestystä. Se konkretisoitui näin hienosti. Koko perhe on onnellinen hänen puolestaan, Antti Tyrväinen hehkuttaa MTV Urheilulle.

Juhani nousi valokeilaan myös maanantaina Kaisaniemessä järjestetyssä kultajuhlassa, kun hän räppäsi lavalla Gettomasan kanssa. Esitys saa isoveljen purskahtamaan nauruun.

– Veljeäni jonkin verran tunnen, kyllä hän osaa pitää hauskaa, kun sille on paikka! Tuollaisesta pitää pystyä nauttimaan. Sanoin, että vedä vaikka puolitoista viikkoa, jos on meininkiä. 

"Yksi elämäni tärkeimpiä henkilöitä"

Antilla ja Juhanilla on vain puolitoista vuotta ikäeroa, mutta veljekset eivät viettäneet lapsena aikaa samoissa kaveriporukoissa. Painia ja tappelua oli sitäkin enemmän. Juhani halusi näyttää Antille ja Antti puolustautua. Isoveljeä jopa harmitti, kun pikkuveli ei ärsyyntynyt.

Kaksikko kuitenkin lähentyi paljon, kun Antti lähti 22-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan. Etäisyys kasvatti ja nyt veljekset ovat aina toistensa tukena. 

– Juhani on tärkeä osa elämääni. Pikkuveli ja yksi elämäni tärkeimpiä henkilöitä. Olemme aina pystyneet puhumaan toisillemme asiasta kuin asiasta. Yleensä jääkiekosta ei paljon jutella, vaan ihan muusta elämästä.

– Käymme veljen kanssa tiettyjä peliasioita läpi, mutta keskustelu keskittyy muuhun.

Juhani kuvailee Anttia ihmiseksi, johon voi aina luottaa. Entiset riitapukarit puhaltavat yhteen hiileen ja apua voi kysyä koska tahansa.

– Hän on tukenut minua, kun on ollut vaikeita aikoja. Niin sen pitää perheessä ollakin, tuen pitää löytyä kotoa. Kaikille tulee elämässä vaikeita asioita, joita pitää käydä läpi ja purkaa. Minulle hän on ollut iso apu ja turva, Antti kertoo.

Antti on puolustanut veljeään muun muassa sosiaalisessa mediassa, jossa kritiikkiä sataa toisinaan päälle. Kumpikaan veljeksistä ei haluaisi lukea, mitä heistä sanotaan, mutta aina sisällöltä ei voi välttyä.

Antilla puolien pitäminen on aina ollut tärkeää.

– Olen puolustanut veljeäni pienestä pitäen. Jokainen saa vetää omat johtopäätöksensä. Ei minua tietyllä tapaa kiinnosta.

"Julle on saanut leiman"

Jääkiekosta tuli molemmille Tyrväisille ammatti. Antti oli Liigan jäähykuningas kaudella 2010-2011 ja myös pelikieltoja on ropissut. Juhani kokee saaneensa paljon veljen mainettaan, sillä maaliskuussa 2018 hän sai pelikieltoa taklattuaan Kristian Vesalaista, eikä asiasta kysynyt toimittaja ollut uskoa kakun olevan uran ensimmäinen.

– Minulla on se historia, ja Julle on saanut sen leiman mukaansa. Olemme pelaajina erilaisia, vaikka sama pohja on. Ajattelemme niin, että ihmiset saavat puhua tai kirjoittaa mitä haluaa. Lähipiiri ja kaveri tietävät, millaisia olemme ihmisinä, Antti tiivistää.

– Pelityyli on se, että välillä voi sattua ja tapahtua. Some ja kirjoittelu on nykyään hurjaa. Siellä lauotaan melkoisia kommentteja perheestä ja muusta aivan sekaisin, se on välillä aika sairasta. Se pitää osata ottaa oikein: ei saa lukea mitään tai välittää mistään.

Antti on pelannut urallaan AHL:n lisäksi Lahden Pelicansissa, Helsingin Jokereissa, Tampereen Ilveksessä ja SHL:ssä. Juhani pelasi kaksi viimeisintä vuotta Helsingin IFK:ssa, mutta siirtyy syksyllä Ruotsiin.

Polut ovat kohdanneet Pelicansissa ja Jokereissa. Veljekset olivat puolestaan vastakkain tänä keväänä, kun Antin Pelicans ja Juhanin IFK ottivat yhteen Liigan pudotuspeleissä. Sarjan aikana kaksikko ei ollut lainkaan tekemisissä.

– Pleijareita ennen joutui lataamaan itseään. Kentällä olemme vastustajia ja pelaamme voitosta omalle joukkueelle. Veljessuhde ei siellä päde. Molemmat haluavat voittaa.

– Olemme pienestä asti kilpailleet keskenämme. Kentällä tapahtuu mitä tapahtuu, kentän ulkopuolella olemme normaaleja hessuja.

Veljekset ovat olleet yhteydessä juhlahumun keskellä, mutta tapahtunutta perataan tarkemmin vasta silloin, kun MM-huuma rauhoittuu.

– Sanoin, että nauti vaan ja anna mennä. Voidaan käydä myöhemmin asioita läpi. Sovitaan treffit, kun herra palautuu reissusta ja juhlista.

Lue myös:

    Uusimmat