Antti tarjoaa mökkiään vähävaraiselle perheelle: "Jos voi jotenkin tuoda hyvää mieltä"

Jämsäläinen Antti Uitto omistaa mökkiosakkeen, mutta tällä kertaa hänellä ei ole mahdollisuutta mennä itse mökilleen.

– Mietin ensin, että laittaisin sen vuokralle, mutta siinä olisi tullut jo kiire ja totesin, ettei mökkiä nyt ainakaan tyhjilleen jätetä. Samalla tuli sitten mieleen, että ehkä sen voisikin antaa käyttöön jollekin sellaiselle, jolla ei olisi muuten varaa lähteä talvi- tai joululomalle, Uitto kertoo.

Uitto laittoi ilmoituksen Facebookiin ja se alkoi levitä kulovalkean tavoin. 

– On tullut ihan älyttömästi ilmoituksia ja yhteydenottoja. 

Tuntematon tarjosi matkarahat

Uitto on saanut myös runsaasti kiitosta ja tsemppausta kauniista eleestään.

– Sitten yksi ihan tuntematon ihminen otti yhteyttä ja ehdotti, että hän voisi osallistua valitun perheen matkakustannuksiin. Ja nyt sitten yksi halusi vielä osallistua ruokakustannuksiin. 

Facebook-ilmoituksen alle on reilun viikon aikana tullut lukuisia kyselyjä mökistä. Uitto on saanut myös runsaasti yksityisviestejä asian tiimoilta.

– Hiljaiseksi vetää, miten kovia kohtaloita ihmisillä on. On perheitä, joissa toinen vanhempi on kuollut tai sairastunut vakavasti.

– Halusin nimenomaan antaa tämän mökkimahdollisuuden lapsiperheelle. Olen itsekin yksinhuoltajaäidin poika. Meitä oli kolme poikaa ja aina ei todellakaan ollut varaa kaikkeen samaan, mitä vaikka naapureilla.

Uitto kertoo käyneensä läpi yhteydenottoja ja nyt ollaan jo loppusuoralla.

– Itseasiassa olin jo valinnut perheen, mutta nyt sitten perheen äiti joutuukin juuri sillä viikolla leikkaukseen.

Uitto kertoo, ettei ole aimmin mitenkään erityisesti osallistunut hyväntekeväisyyteen.

– Jos voi jotenkin auttaa niin hyvää mieltä tästä saa ja jokaisella on mahdollisuuksia tehdä jotain. Jos löytyy vaikka pieneksi jäänyt polkupyörä tai lasten leluja niin somen kautta vaan eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat