Antti Reini 50 vuotta – juhlii synttäreitään jenkkileffan kuvauksissa

Suomessa ja ulkomailla menestynyt näyttelijä Antti Reini viettää 50-vuotispäivänsä elokuvan kuvauksissa Yhdysvalloissa. Katso kuvagalleria Reinin uran varrelta!

Karismaattinen Vares-tähti Antti Reini täyttää tänään keskiviikkona 50 vuotta. Syntymäpäiviään Reini juhlii Yhdysvalloissa Mainen osavaltiossa, missä hän kuvaa parhaillaan The Lighthouse -nimistä elokuvaa.

Reini ei ole käynyt näyttelijäkouluja, vaan on itseoppinut näyttelijä. Siitä huolimatta hän on luonut uraa myös ulkomailla, ja teki jo läpimurtoroolinsa ruotsalaisohjaaja Jan Troellin vuoden 1991 elokuvassa Il Capitano.

Reini on ollut mukana lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Vuosina 2000–2005 hän näytteli toista miespääosaa suositussa Kylmäverisesti sinun -rikossarjassa. Hän on näytellyt Reijo Mäen romaanien päähenkilöä Jussi Varesta tähän mennessä kuudessä Vares-elokuvassa vuodesta 2011 lähtien. Seitsemäs Reinin tähdittämä Vares tulee elokuvateattereihin ensi vuonna.

Viime joulukuussa ensi-iltaan tulleessa Ainoat oikeat -elokuvassa Reini näytteli Suomen pääministeriä.

Ruotsissa Reini on ollut mukana Wallander-tv-elokuvissa, Irene Huss -sarjan elokuvassa Pahan varjot ja tulevissa uusissa Beck-elokuvissa. Hän oli mukana myös saksalaisessa Bella Block -rikossarjassa.

Näyttelemisen lisäksi Reini on myös muusikko, ja hän on ollut mukana eri yhtyeissä. Viime syksynä hän kertoi suunnittelevansa omia kappaleitaan sisältävää levyä.

Reini seurustelee näyttelijä Anu Sinisalon kanssa. Pari tapasi toisensa Vares – Pahan suudelma -elokuvan kuvauksissa, ja he alkoivat seurustella vuonna 2011. Edellisista parisuhteistaan Reinillä on kolme tytärtä.

MTV.fi tavoitti Reinin syntymäpäiväänsä edeltävänä päivänä Yhdysvalloista. Hän oli kuvauksissa, eikä ehtinyt kertoa suunnitelmistaan tarkemmin.

Katso kuvagalleria Antti Reinistä vuosien varrelta.

Lue myös:

    Uusimmat