Antti Pennaselta huolestuttavia paljastuksia liigatapauksista – ”Suomalaisten kiekkoihmisten kannattaa istua alas”

Perjantain liigakierros tarjosi draamaa varsinkin Helsingissä, jossa sekä kotijoukkue IFK:n että vierasjoukkue HPK:n päävalmentajat jäivät ihmettelemään ottelun käänteitä. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen laukoi pöytään paljastuksia siitä, miten muun muassa Liigan videotoiminta hakee yhä itseään.

Pennanen ihmetteli sitä, miten Teemu Turusen tekemä 1-0-maali hyväksyttiin perjantain ottelussa.

Tilanteessa IFK-kultakypärä Turunen oli hyvin lähellä HPK:n maalivahtia Joona Voutilaista. Laukauksen yhteydessä Turunen ohjasi kiekon sisään.

HPK:n päävalmentaja Pennanen haastoi tilanteen. Maalia ei hylätty.

– Vastustajan pelaaja oli maalivahdin alueella ja jos siinä on visuaalista häirintää, niin sääntöjen mukaan siitä seuraa hylkäys. Olen edelleenkin sitä mieltä ja varmaan joku asiantuntija allekirjoittaa näkemyksen. Tämä oli kolmas kerta tällä kaudella, kun jälkikäteen sanotaan, että haasto meni väärin, Pennanen paljasti ottelun lehdistötilaisuudessa, jatkaen:

– Kyllä tämä aika mahdottomaksi menee.

Videolla Turusen tekemä 1-0-maali:

Pennasen mukaan otteluiden sisällä hänelle on kerrottu varsin erikoisia näkemyksiä.

– Noihin latteisiin, millä noita tilanteita katsotaan, on satsattu aika paljon. Sitten mulle sanotaan, että ”ei oikein nää”. Että on ”huono kuva”. Ammattilaisurheilussa.

– Suomalaisten kiekkoihmisten kannattaa istua keväällä alas ja miettiä, että mitä me tälle lajille tehdään. Tässä on yksi esimerkki siitä, että kuinka monimutkaisiksi nämä tilanteet ovat menneet, Pennanen käänsi isoon kuvaan ja nykyajan ongelmaratkontaan.

Pennanen päätti puheenvuoronsa siihen, miten hän uskoo, että varmaan ”moni ihmettelee heidän viimeistä maalia”. Tällä HPK-luotsi viittasi Tommi Tikan tekemään 3-2-osumaan, jossa Tikka ajautui päin IFK-maalivahti Atte Engreniä.

Tilanteessa IFK:n puolustaja Tobias Winberg työnsi Tikan päin Engreniä, joka ei puolestaan pystynyt kunnolla torjumaan kohti tullutta kiekkoa.

– Aika ihmeelliseltä tuntui. Kiekkoa ei näy missään. Törmäys tapahtuu ja maali liikkui pois paikaltaan, IFK-luotsi Jarno Pikkarainen hämmästeli ja paljasti:

– Valvojakin sanoi, että ei mennyt ihan nappiin.

Maali kuitenkin hyväksyttiin ja HPK voitti taiston lukemin 3-2.

HPK:n voittomaalin tapahtumat näkyvät jutun yläreunan videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat