Antti Niemi havainnollisti studiossa saksalaisen ja brasilialaisen maalivahdin eroja – "Tilanne on muuttunut täysin"

Barcelonan ja Liverpoolin välisessä Mestarien liigan välieräparissa vastakkain ovat kaksi maalivahtia maailman ehdottomalta huipulta. Entinen maalivahti ja nykyinen maalivahtivalmentaja Antti Niemi demonstroi C Moren jalkapallostudiossa brasilialaisen ja saksalaisen maalivahdin eroja.

26-vuotias brasilialaisseura Internacionalin kasvatti Alisson siirtyi kesällä 2018 AS Romasta Liverpooliin 60 miljoonan euron siirtosummalla. Marc-Andre ter Stegen puolestaan siirtyi kasvattiseurastaan Mönchengladbachista Barcelonaan kesällä 2014 12 miljoonan euron summalla.

Niemi analysoi ja demonstroi keskiviikkoiltana maalivahtikaksikon ja näiden kotimaiden eroja maalivahtikulttuurin osalta.

– Saksalainen maalivahti on perinteisesti ollut teknisesti erittäin taitava, rohkea, erittäin urheilullinen ja ennen kaikkea johtaja ja voittajatyyppi, Niemi sanoo.

Niemen mukaan 1970- ja 1980-luvuilla vaikutti siltä, että Brasilia tuottaa pelkästään laadukkaita kenttäpelaajia.

– Tilanne on muuttunut kuitenkin täysin. Brasilialainen maalivahti on enemmän ehkä luonnonlapsi. Teknisesti ei ehkä niin hyvä tai vakiintunut kuin vaikka saksalainen maalivahti. Monet heistä ovat myös pelanneet nuorempana kentällä, mikä näkyy heidän pelaamisessaan, Niemi sanoo pääkuvan videolla näkyvässä analyysissä.



Lue myös:

    Uusimmat