Liverpoolista lähtöpassit saanut Loris Karius hörppäsi jälleen – Antti Niemi kommentoi maalivahdin vaikeaa tilannetta

Jalkapallomaalivahti Loris Karius siirtyi kevään painajaismaisen Mestarien liigan loppuottelun jälkeen Liverpoolista turkkilaiseen Besiktasiin. Alkukausi sujui hyvin, mutta torstaina Karius hörppäsi jälleen. C Moren asiantuntija ja entinen huippumaalivahti Antti Niemi kommentoi Kariuksen tilannetta.

Pääkuvan videolla Loris Kariuksen arviointivirhe Malmöä vastaan torstaina Eurooppa-liigassa.

MAINOS

Eurooppa-liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Besiktas hävisi torstai-iltana Eurooppa-liigassa Malmölle vieraissa 0-2. Ottelun 53. minuutilla Malmö-pelaajan sivurajan tuntumasta lähtenyt keskitys muutti hieman suuntaa Besiktasin Caner Erkinistä ja leijaili yli etutolpalle hölmistyneen Kariuksen.

Reilun neljän kuukauden aikana Karius on päästänyt vähintään neljä luvattoman helppoa maalia taakseen. C Moren maalivahtiasiantuntijan ja entisen huippuvahti Niemen mukaan nämä eivät kuitenkaan vaikuta Kariukseen pelilliseen tasoon maalivahtina.

– Ei Kariuksen taidot maalivahtina ole vieläkään mihinkään kadonneet. Hän on todistanut asemansa maailman absoluuttisella huipulla. Nyt hänen on saatava henkinen puoli vain kasaan, Niemi kommentoi MTV Sportille.

– Muistan ajanjaksoja omalta uralta, että meni helppoja sisään enemmän. Se oli yleensä loukkaantumisen jälkeen, kun tuntuma oli heikompi.

Pelaamattomuus heikentääkin ensin Niemen mukaan tiettyjä osa-alueita maalivahdin pelissä muita enemmän.

– Ensimmäisenä tuntuma katoaa ajoituksiin. Vastaantulot ja keskityspallot sekä tilan hahmottaminen syvyyssuunnassa käyvät haastaviksi.

Kevään Mestarien liigan loppuottelun tapahtumat ovat myös Niemen muistissa. Kariuksella oli pallo käsissä, kun hän heitti pelivälineen muutaman metrin päässä kärkkyneen Karim Benzeman jalan kautta maaliin.

– Jälkeenpäin on helppo videolta katsoa ja tuomita, mutta todennäköisesti hän katsoi ja ajatteli vain vapaana olevaa laitapakkia. Heiton lähtiessä liikkeelle tajusi varmasti mitä tuli tehneeksi.

Lue myös:

    Uusimmat