Antti Kurvinen, Aki Lindén, Emma Kari ja Jussi Saramo ilmoittautuivat Nato-jäsenyyden kannattajiksi

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) on kertonut kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä. Hän kertoi asiasta yhteisöpalvelu Facebookissa.

Kurvinen kertoi olleensa aiemmin Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden kannalla, mutta muuttaneensa mielipidettään maailmanpolitiikan dramaattisen muutoksen myötä.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kannattaa Nato-jäsenyyttä, kertoi Demokraatti. Lindén sanoi Demokraatin haastattelussa luottavansa puolustusvaliokunnan kokeneiden sosiaalidemokraattien myönteiseen kantaan ja olevansa heidän kanssaan samaa mieltä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr.) kertoi myönteisestä Nato-kannastaan Twitterissä. Hän sanoi, ettei linjaus ole ideologinen vaan muuttuneiden tosiasioiden sanelema. 

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan ja puolueen varapuheenjohtajan Jussi Saramon myönteisestä Nato-kannasta kertoi puolestaan Uutissuomalainen. Sen mukaan jäsenyyden puolesta äänestäminen on Saramolle poliittisen realismin hyväksymistä.

Torstaina Suomen Nato-prosessi nytkähtää taas hieman eteenpäin, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) julkistavat Nato-kantansa yhdessä kello kymmenen huomenna torstaina.

Uutista päivitetty klo 21.43 Emma Karin osuudella.

Lue myös:

    Uusimmat