Antti Kaikkosen kaudesta puolustusministerinä tuli poikkeuksellisen painava – kertoi MTV:lle, mistä on joutunut kantamaan huonoa omatuntoa

Antti Kaikkonen muistelee omaa päättyvää puolustusministeripestiään – "Siinä on vähän summattavaa" 2:27
Antti Kaikkonen muistelee omaa päättyvää puolustusministeripestiään – "Siinä on vähän summattavaa"

Väistyvä puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, että kuluneessa puolustusministerikaudessa on paljon summailtavaa monien poikkeuksellisten tapahtumien johdosta.

– Ensin tuli korona, sitten tuli Venäjä ja päätös hakea Nato-jäsenyyttä. Kyllähän tässä aika isoja asioita oli, Kaikkonen tiivistää pestiään.

Kaikkonen toteaa puolustusministerin salkun tuntuneen "keskiraskaalta" jo siihen tarttuessa.

– Mutta kyllä siihen tietysti painoa tuli matkan varrella lisää, mutta eiköhän tuo kuitenkin kantaa jaksettu.

Kaikkosta puolustusministerinä seuraa kokoomuskaima Antti Häkkänen. Kaikkosen elämä muuttuu melkoisesti puolustusministerin tehtävien päättyessä.

– Aktiivinen rivikansanedustaja. Palvelen isänmaata sitten eduskunnasta käsin. 

Kaikkonen arvelee, että hänelle saattaa olla tulossa joitakin ulko- ja turvallisuuspolitiikan valiokuntatehtäviä. Näistä päätetään lähiviikkoina. 

– Tässä varmaan hieman jää aikaa muullekin elämälle ja kotonakin pystyy toivottavasti vähän enemmän olemaan. Nämä ovat nyt myönteisiä puolia tässä uudessa tilanteessa ja katsotaan sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nuori mieshän tässä vielä ollaan, Kaikkonen lohkaisee.

Kaikkosta odottaa kotona 3- ja 1-vuotiaat lapset. Kaikkonen kertoo, että on joutunut olemaan puolustusministerin tehtävissä paljon pois kotoa.

– Matkapäiviä ja pitkiä työpäiviä oli paljon, vähän huono omatunto onkin siitä välillä ollut. Alkuvuodesta olin pari kuukautta kotona ja se oli ihan hyvä ratkaisu. Toisaalta olen arvostanut, että olen saanut tällaista tärkeätä puolustusministerin tehtävää kantaa tällaisina aikoina. Mutta on se myös tärkeätä se, että kotonakin ollaan.

Lue myös:

    Uusimmat