Antti Heikkilä: Ravitsemussuosituksilla ei tutkittua taustaa

Lääkäri Antti Heikkilä on jo vuosia taistellut tuulimyllyjä vastaan saadakseen ihmiset vakuuttuneiksi virallisten ravitsemussuositusten virheellisyydestä. Taistelu on pikkuhiljaa alkanut tuottaa tulosta.

Viime aikoina olemme yhä useammin saaneet lukea lehdistä, että eläinrasvat eivät ehkä sittenkään ole niin haitallisia terveydelle kuin aikaisemmin on annettu ymmärtää. Silloin tällöin kerrotaan tutkimuksista, joiden mukaan liika eläinrasvojen välttäminen jopa altistaa joillekin sairauksille.

Antti Heikkilä, jos kuka, myhäilee tyytyväisenä.

– Kysehän ei ole mistään uudesta tutkimuksesta. Tieto siitä, että ihminen tarvitsee eläinrasvoja, on ollut saatavilla jo pitkään, mutta ruokateollisuuden lobbauksen ja poliittisten päätösten takia eläinrasvat on laitettu pannaan, hän toteaa.

Poliittisilla päätöksillä Heikkilä viittaa yleisesti länsimaissa käytössä oleviin ravitsemussuosituksiin, jotka syntyivät hänen mukaansa Amerikassa lähes 30 vuotta sitten.

– Viralliset, hiilihydraatteja suosivat ja eläinrasvoja sorsivat, ravitsemussuositukset eivät pohjaudu mihinkään tieteelliseen tutkimukseen, vaan ne on tehty amerikkalaisen senaattori McGovernin johdolla kuunnellen ruoka- ja lääketeollisuuden lobbareita, Heikkilä toteaa.

– Ja suomalaiset viranomaiset ovat seuranneet kiltisti perässä, hän jatkaa.

Studio55/Elina Rantalainen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja