Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Antti Heikkilä lähetyksessä: Tämän vuoksi viljaa ei ole tarkoitettu syötäväksi

32:39Kiistelty gluteeni
Julkaistu 16.02.2012 12:01(Päivitetty 26.10.2012 13:31)

Lääkäri Antti Heikkilä kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miksi ihmisen elimistö vierastaa viljaa.

Viljaa on ollut olemassa arvion mukaan 10 000 vuotta Raamatun maisemissa. Mutta pohjoisessa vilja on ollut suuremmassa käytössä vasta joitakin satoja vuosia. Sen sijaan on syöty naatteja, lihaa, kalaa, riistaa.

– Meillä ei ole valmiuksia käsitellä viljaa niin paljon kuin eteläisemmällä ihmisellä, lääkäri Antti Heikkilä totesi.

Uusien tutkimusten mukaan pohjoiseurooppalaisilla on yli 60 prosenttia geenejä, jotka altistavat viljasta johtuville sairauksille.

Alan lehdissä on kirjoitettu ihmisistä, joilla on keliakian tapainen sairaus, vaikka testit eivät näytä mitään. Tapauksesta käytetään nimeä gluteeni-intoleranssi.

– Ideana on, että luonnonruoka voi aiheuttaa ihmisille ongelmia. Ihmisen biologiaa ei ole kehitetty siihen, että pitäisi syödä ruohoperäisiä kasveja, kuten viljaa, Heikkilä kertoi.

Viljoissa on gluteiinin lisäksi aineita, jotka tekevät sen vaaralliseksi. Esimerkiksi lektiini vaurioittaa suolta. Niin sanotuissa viljakuiduissa on paljon lektiiniä.

– Eihän luonnossa ole tarkoitus, että vilja kasvaa syötäväksi. Vilja tekee siemeniä, jotta se lisääntyisi, Heikkilä huomautti.

Viljassa on myrkkyjä, jotka estävät hyönteisiä syömästä sitä. Lektiinit tuhoavat hyönteisen suoliston. Myöskään linnut eivät syö viljaa. Syötäviksi siemeniksi on tarkoitettu marjat ja hedelmät.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mikä on gluteeniton ruokavalio.

Antti Heikkilä: Onko sinulla näitä oireita? Ratkaisu tervehtymiseen on helppo

Mitä ihmettä? Olut ja pulla voivat vaarantaa mielenterveytesi

Luulitko tätä ruokaa terveelliseksi? Nämä ruuat tappavat

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa