Antti Heikkilä lähetyksessä: Aalto-yliopisto ei rahoita hyvää tutkimusta

Lääkäri Antti Heikkilä puhui Studio55.fi-lähetyksessä geenien ja ravinnon yhteydestä. Hän moitti Aalto-yliopistoa pelkkää bisnestä suosivasta tutkimusrahoittamisesta.

Geenien ilmenemisen ja elämäntapojen välistä yhteyttä pitäisi tutkia enemmän. Tätä mieltä on epigenetiikkaan perehtynyt lääkäri Antti Heikkilä.

– Yhdessä solussa on kahdesta kolmeen metriä DNA:ta. Tämä tarkoittaa sitä, että jo yhden ihmisen solujen DNA:sta saisi 5 000 kertaa kuuhun ja takaisin kiertävän nauhan, Antti Heikkilä kertoi lähetyksessä.

Pillereillä tehdään bisnestä

Geenien tutkiminen on haastavaa ja mielenkiintoista. Heikkilä on sitä mieltä, että epigenetiikka tulee muuttamaan yhteiskuntaa radikaalisti: kun sairauksien puhkeamiseen voidaan vaikuttaa vaikka syömällä oikein, lääkkeitä käytetään paljon vähemmän.

Tässä vaiheessa yritysten taloudelliset intressit saattavat mennä suuremman hyvän edelle.

– Esimerkiksi Aalto-yliopisto on oikeastaan vain bisnesfirma. Se ei myönnä rahoitusta tutkimukseen, ellei sen odoteta johtavan johonkin tietynlaiseen patentoituun lääkkeeseen, Heikkilä sanoi tv-lähetyksessä.

– Tilanne on karmea. Geneettistä, vapaata perustutkimusta pitäisi tehdä paljon – ei odottaa, että yksi pilleri parantaisi kaiken, Heikkilä muistutti.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, miten sinäkin voit Antti Heikkilän mukaan vaikuttaa omaan terveyteesi.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja