Antonin kaappauksesta syytetylle yhdistykselle tappouhkauksia

Yhdistys, jonka on syytetty liittyneen Anton-pojan viemiseen Venäjälle, kiistää osuutensa pojan kaappaukseen.

Pyhittäjäisä Serafi Sarovilaisen muistoyhdistys ry:n puheenjohtaja Tatjana Kuusisto sanoi MTV:n uutisille, ettei yhdistyksellä ole mitään tekemistä Antonin äidin Rimma Salosen päätökseen lähteä Antonin kanssa Venäjälle ja jäädä sinne.

- Olen ainoastaan kuunnellut hänen (Rimma Salonen) murheitaan. Se on ainut apu, jonka olen hänelle antanut, Kuusisto vakuuttaa.

Antonin isä Paavo Salonen on syyttänyt Vammalan Stormin kylässä toimivaa Pyhittäjäisä Serafi Sarovilaisen muistoyhdistys ry:tä sekaantumisesta Antonin kuljettamiseen Venäjälle. Salosen mukaan yhdistyksen rippipappi Isä Aleksei olisi antanut määräyksen, jonka mukaan äidin tuli erottaa Anton isästään.

Salosen mukaan myös muita venäläisnaisia olisi kehotettu toimimaan samoin.

- Väitteet ovat valhetta. Kyse on mustamaalauksesta, niin uskontomme kuin venäläistenkin. Meitä vaitetään lahkoksi, vaikka kuulumme Moskovan patriarkaan. Kyse on russofobiasta, Kuusisto painottaa.

Tappouhkausia ja rikosilmoituksia

Pyhittäjäisä Serafi Sarovilaisen muistoyhdistys ry:n puheenjohtaja Tatjana Kuusisto kertoo saaneensa lukuisia uhkauksia, mukaan lukien tappouhkausia liittyen Antonin tapaukseen.

Kuusisto on tehnyt uhkauksista rikosilmoituksen jo vuosi sitten. Viimeisin tappouhkaus tuli viime viikolla.

- Uhkaukset ovat vaikuttaneet jo terveyteeni. Myös lapseni ovat joutuneet kärsimään uhkauksista.

Kuusisto sanoo, että hän on palkannut asianajajan uhkausten takia.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat