Anton Lundell kiitteli Floridan suomalaissankaria – "Ilman häntä maaliani ei olisi laskettu"

Yön NHL-kierroksella Florida Panthersin Eetu Luostarinen torjui varman maalin ja Anton Lundell säkenöi kahdella osumallaan

Jääkiekon NHL:ssä pelaavan Florida Panthersin suomalaissentterit Anton Lundell ja Eetu Luostarinen olivat keskeisissä rooleissa johtamassa joukkueensa takaa-ajoa Buffalo Sabresia vastaan.

Panthers oli vielä ottelun puolivälin jälkeen ottelussa 1–4-tappiolla, mutta itäisen konferenssin kärkijoukkue kiri Sabresia vastaan lopulta maukkaaseen 7–4-kotivoittoon.

Lundellin voittomaalia edelsivät värikkäät vaiheet, sillä Luostarinen pelasti Floridan takaiskulta vain hetkeä aiemmin siivoamalla kiekon pois Panthersin maaliviivalta. Buffalo oli pelannut Floridan maalivahdin Spencer Knightin ulos tilanteesta, mutta Luostarinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Pääkuvan videolla näet Luostarisen ratkaisevan pelastuksen maaliviivalta.

– Menin kiittämään häntä (Luostarista), koska ilman hänen torjuntaansa maaliani ei olisi laskettu. Kiitin häntä hienosta työstä. Hän oli hyvä tänään, Lundell kertasi tapahtumia Panthersin verkkosivuilla.

Luostarisen torjuntatyö keräsi kiitosta myös joukkueen sosiaalisessa mediassa.

Lundell pelasi ottelussa joukkueensa kakkosketjussa, Luostarinen nelosvitjassa. Panthers on pelannut viime viikot ilman ykkössentteriään Aleksander Barkovia, joka toipuu vielä polvivammasta.

20-vuotias Lundell vietti ottelussa kahden maalin iltaa iskemällä loppulukemat tyhjään verkkoon. Nuorukainen päätti myös kahdeksan ottelun pisteettömän putkensa.

– Joukkue tulee aina ensin, mutta haluan tietysti tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta hyökkäyspään tehoilla. Meillä oli edellisissä otteluissa hieman huonoa tuuria, paljon tolppalaukauksia, mutta tänään saimme kiekot sisään, 19 ottelussa tehot 5+4 tehnyt Lundell sanoi.

Florida siirtyi voitolla liigan itäisen konferenssin kärkipaikalle. Joukkueen tähtihyökkääjä Jonathan Huberdeau mätti ottelussa tehot 1+4.

Lue myös:

    Uusimmat