Mike Tysonin paluu nyrkkeilykehään varmistui! Vastaan asettuu yksi kaikkien aikojen parhaista

Raskaansarjan entinen maailmanmestari Mike Tyson, 54, palaa nyrkkeilykehään syyskuussa Los Angelesissa. Asiasta uutisoidaan laajalti ympäri maailman.

Tyson kohtaa 12. syyskuuta järjestettävässä 8-eräisessä näytösottelussa Roy Jones juniorin, 51, joka voitti kaksi vuotta sitten päättyneellä urallaan maailmanmestaruuden peräti neljässä eri painoluokassa: keskisarjassa, ylemmässä keskisarjassa, raskaassa keskisarjassa ja raskaassasarjassa. Jonesia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista nyrkkeilijöistä.

Tysonin viimeisimmästä ammattilaisottelusta on kulunut paljon Jonesia pidempään. Hän otteli viimeksi vuonna 2005 ja hävisi tuolloin irlantilaiselle Kevin McBridelle.

Tysonin uran kokonaissaldo on 56 ottelua, 50 voittoa ja kuusi tappiota. Voitoista 44 ja tappioista viisi tuli tyrmäyksellä. Jonesin vastaava saldo on 75 ottelua, 66 voittoa ja yhdeksän tappiota. Voitoista 47 ja tappioista viisi tuli tyrmäyksellä.

Tulevassa ottelussa tyrmäystä tuskin nähdään, sillä Yahoo Sportsin toimittajan Kevin Iolen mukaan Tyson ja Jones ovat sitoutuneet siihen, ettei kummankaan tavoitteena ole tyrmätä vastustajaansa.

Ottelu käydään normaalia paksummilla, oletettavasti 12 unssin hanskoilla. Raskaansarjan hanskat ovat normaalisti hieman ohuemmat, painoltaan 10 unssia.

– He eivät yritä lyödä toistensa päätä irti vaan liikkuvat ympäri kehää ja tarjoavat ihmisille mahdollisuuden nähdä kaksi tällaista legendaa, Kalifornian urheilukomission johtaja Andy Foster sanoo Yahoo Sportsille.





Lue myös:

    Uusimmat