Ano Turtiainen anoi pääsyä Liike Nytin riveihin, kertoo Iltalehti – Harkimo tyrmäsi aikeet: "Ei me sinne mitään Turtiaisia oteta"

0:45
Kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä helmikuussa huomautuksen – katso videolta, miten hän otti asian vastaan

Perussuomalaisista toissa viikolla erotettu Ano Turtiainen on yrittänyt etsiä itselleen uutta eduskuntaryhmää, kertoo Iltalehti.

Iltalehden tietojen mukaan Ano Turtiainen on lähestynyt asian tiimoilta kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimoa. Harkimo on vuonna 2018 perustetun Liike Nytin puheenjohtaja ja puolueen ainoa kansanedustaja.

Harkimo vahvistaa Iltalehdelle, että Turtiainen on kysynyt mahdollisuutta liittyä Liike Nytin eduskuntaryhmään.

– On se kysynyt ja mä olen sanonut, että ei käy. Ei me sinne mitään Turtiaisia oteta, Harkimo kommentoi Iltalehdelle.

Iltalehden mukaan Turtiainen myöntää, ja toisaalta tavallaan myös kiistää asian.

– Olen ollut hänen (Harkimon) kanssa yhteyksissä, mutta en suoranaisesti ole itseäni sinne (Liike Nytiin) tyrkyttänyt, Turtiainen sanoo.

Turtiaisen mukaan hän on keskustellut Harkimon kanssa Liike Nytin linjasta, mutta ei ole kysynyt suoraan, voisiko hän liittyä eduskuntaryhmään.

– En ole sitä suoraan kysynyt, mutta on Hjallis voinut sen niinkin käsittää. Jos kautta rantain Hjallis on näin käsittänyt, niin myönnän, että hän on sanonut mulle, että ei mua voi ottaa (Liike Nytiin).

Turtiainen erotettiin ensiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, kun hän tviittasi kuvan Yhdysvalloissa poliisiväkivallan vuoksi kuolleesta George Floydista. Kuva koettiin pilkkaavaksi.

Puolueesta erottamisen syynä olivat Iltalehden mukaan Turtiaisen käytös ja se, ettei Turtiainen hakenut takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään.  Turtiainen aiheutti myös kärhämää eduskunnassa, kun hän kimpaantui varapuhemies Juho Eerolan kommenteille hänen maskittomuudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja