Jussi Halla-aho kertoo Ano Turtiaisen erottamisen taustoista: "Hän on kiihdyttänyt hyökkäyksiään perussuomalaisia vastaan"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo MTV Uutisille, että kansanedustaja Ano Turtiaisen (ps.) erottamisen välittömänä syynä oli aiemmin helmikuussa sattunut välikohtaus eduskunnan toisen varapuheenjohtaja Juho Eerolan (ps.) kanssa. 

Tuolloin Turtiainen ei käyttänyt maskia istuntosalissa puhetta pitäessään, mistä toinen varapuhemies Juho Eerola hänelle huomautti. Myöhemmin Turtiainen oli lähestynyt Eerolaa tätä moittien, nimitellen ja kiroillen.

Halla-aho kertoo puolueen lähettäneen Turtiaiselle selvityspyynnön välikohtaukseen liittyen. 

– Puolue tuli siihen tulokseen, että Turtiainen ei koe itse tehneensä mitään kyseenalaista. Hänethän erotettiin eduskuntaryhmästä puoli vuotta sitten. Toiveena oli, että Turtiainen olisi kohentanut omaa toimintaansa ja käyttäytymistään siten, että paluu ryhmään olisi ollut mahdollista. Pikemminkin Turtiainen on kiihdyttänyt hyökkäyksiä sekä perussuomalaisia vastaan yleensä että yksittäisiä jäseniä vastaan erityisesti, Halla-aho kertoo. 

Päätös Turtiaisen erottamisesta oli yksimielinen.

– Se, mitä Turtiainen on julkisuuteen ja puoluehallituksellekin tästä asiasta (välikohtauksesta) todennut, osoittaa melko selkeästi sen, että hän ei ole valmis tarkastelemaan omaa toimintaansa kriittisesti. 

Turtiainen julkaisi lauantaina Facebook-seinällään tekstin, jossa hän ilmoitti erottamisesta. Samassa tekstissä hän kertoi kuulleensa perussuomalaisten puoluejohdon "panikoivan vaalien siirtämistä" sen takia, että puolue joutuisi keksimään uusia kuntavaaliteemoja.

– [k]oronan vuoksi maahanmuutto ei olekaan enää niin suuri ongelma, ja sillä kampanjoimiselle nauraisi variksetkin, Turtiainen kirjoittaa.

Halla-ahoa Turtiaisen kommentti ei yllätä.

– Tämä on epäilemättä primitiivinen reaktio Turtiaiselta, että hän pyrkii kaikin keinoin mustamaalaamaan puoluetta. Hän on tehnyt tätä jo ennen erottamista. Täytyy varmaan tietyllä varauksella suhtautua kaikkeen, mitä hän julkisuuteen sanoo.  

Lue myös:

    Uusimmat