Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisista

Kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä harvinaisen huomautuksen 0:45
Katso myös: Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä huomautuksen.

Kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu perussuomalaisista. Asian on vahvistanut Turtiainen itse Facebookissa sekä perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos Twitterissä.

Puoluehallituksen perjantainan tekemästä erottamispäätöksestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Turtiainen erotettiin ensiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, kun hän tviittasi kuvan Yhdysvalloissa poliisiväkivallan vuoksi kuolleesta George Floydista. Kuva koettiin pilkkaavaksi.

Hän ei myöskään ole käyttänyt maskia istuntosalissa, mikä johti välikohtaukseen helmikuun puolivälissä toisen varapuhemiehen Juho Eerolan (ps) kanssa.

Silloinkin asiasta ensimmäisenä uutisoinut Iltalehti kertoi, että Turtiainen oli ollut erittäin tuohtunut, kun Eerola oli muistuttanut maskisuosituksesta. IL kertoi myös, että Turtiainen olisi nimitellyt alatyylisesti puhemiehistöä.

Puhemies Anu Vehviläinen antoi Turtiaisella huomautuksen asiasta. 

Tapauksen yhteydessä perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos vahvisti MTV Uutisille, että puoluehallituksessa tullaan käsittelemään asiaa.

– Puoluehallitus tulee käsittelemään asian ja päättämään mahdollisista seuraamuksista, hän kertoi 17. helmikuuta.

Puolueesta erottamisen syynä ovat IL:n mukaan käytös ja se, ettei Turtiainen ole hakenut takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Juttuun päivitetty tiedot erottamisen vahvistuksesta Turtiaiselta ja Grönroosilta klo 11.01. 

Lue myös:

    Uusimmat