Annimari Korte niskuroi valmentajansa pyyntöä vastaan – "Suomen ja Ruotsin ulkopuolella ei ymmärretä"

Pika-aituri Annimari Korte on yksi Suomen yleisurheilumaajoukkueen eniten Ruotsi–Suomi-maaottelua odottavista urheilijoista. Korte uhmasi jopa valmentajansa Rafael Blanquerin pyyntöä jättää maaottelu väliin.

–  Sanoin valmentajalle, etten voi missään nimessä jättää tätä väliin. Minulle tämä on tärkeä kisa. Suomen ja Ruotsin ulkopuolella ei ymmärretä, miten iso tapahtuma tämä on, Korte paalutti perjantaina.

Viime vuonna Korte aitoi maaottelutunnelmissa Tampereella. Tänä viikonloppuna paikkana on Tukholman perinteikäs olympiastadion.

–  Olen ollut täällä edellisen kerran Timanttiliigan kilpailussa, mutta silloin olin toimittajan töissä, Korte muisteli.

Kortteen juoksu-ura oli välillä jo katkolla, mutta viime vuonna hän nousi kolmekymppisenä takaisin tuloslistojen kärkipäähän. Tänä vuonna kauden huipennuksena edessä siintävät MM-kilpailut syys-lokakuun taitteessa. Sieltä hän tavoittelee välieräpaikkaa.

Tärkeitä startteja on siis edessä. Maaottelun väliin jättämiselle olisi ollut perusteensa, varsinkin kun urheilija saapui Tukholmaan kesken harjoitusvaiheen.

Takki tyhjeni Joensuussa

Korte juoksi heinäkuun lopulla Joensuussa 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,72 ja myöntää latauksen kadonneen sen jälkeen.

–  Siinäkin juoksussa oli parannettavaa, Korte sanoi.

–  Sen jälkeen tosin treeneistä ei tullut mitään pariin viikkoon, koska ennätys oli iso unelmien täyttymys.

Elokuun alun Kalevan kisoissa Lappeenrannasta tuomisina oli ”vain” kolmas sija. Reetta Hurske otti kultaa ja Nooralotta Neziri hopeaa. Kärkikaksikko kellotti koleassa kelissä 13,05. Korte tyytyi Lappeenrannassa aikaan 13,12.

–  Maaottelussa en odota huippuaikaa, koska treenijakso on päällä. Syyskuun Eurooppa vastaan Yhdysvallat -ottelussa pitää jo juosta kovaa, eli siihen mennessä treenijakso on ohi, Korte avasi.

Maaottelussa mikään muu kuin kolmoisvoitto ei tyydytä, kun ennakkorankingissa Korte (12,72), Hurske (12,78) ja Neziri (12,90) pitävät kauden nopeimmilla ajoillaan kolmea kärkisijaa. Ruotsalaisista kauden sukkelin on ollut Tilde Johansson ajalla 13,16.

–  Aidoissa voi aina käydä miten vain, mutta uskon meidän ottavan kolmoisvoiton, Korte päätti.

Lue myös:

    Uusimmat