"Ihan uskomatonta" – Annimari Korte toteuttaa unelman, jonka ei pitänyt olla mahdollista

3:06
Annimari Korte kommentoi videolla myös hänestä kirjoitettuja juttuja ja Dohan olosuhteita.

Annimari Korte kärsi rajuista terveysvaikeuksista ja joutui jättämään yleisurheilun sikseen vuosiksi 2013–16. Nyt hän kilpailee Suomen ennätyksen tehneenä aituritähtenä uransa ensimmäisissä arvokisoissa.

Muun muassa ruokatorven ongelmista ja lukuisista allergioista kärsineen Kortteen tilanne oli pahimmillaan sellainen, että hän pystyi nielemään ainoastaan vettä. Tuolloin ei ollut viitettäkään siitä, että Korte kilpailisi vielä huipputasolla – Suomen ennätysnaisena.

Korte pystyi palaamaan pitkän piinan jälkeen tositoimiin vuodeksi 2017. Tuolloin tilastokelpoisissa oloissa meni parhaimmillaan 13,48. Viime vuonna tilastoihin kirjattiin jo 13,14 ja tänä vuonna on räpsähtänyt hurjasti. Korte on tikannut Suomen ennätyksen nimiinsä Joensuussa heinäkuussa syntyneellä ajalla 12,72. Hän alitti samalla Tokion 2020 olympiarajan 12,84.

Nyt vuorossa ovat uran ensimmäiset aikuisten arvokilpailut urheilijana: Dohan MM-kisat. Kortteella ei ole kipuja, ja hän hymyilee, että juoksukin kulkee.

– On ihan uskomatonta olla täällä ja että olen terve ylipäätään. Sen takia sijoituksilla ei ole minulle niin väliä. Olen niin onnellinen, että pystyn olemaan täällä ja juoksemaan, Korte hehkuttaa MTV Urheilulle.

Menestyspaineita Korte ei koe harteillaan ollenkaan: suomalaistähti korostaa, että hän lähtee nauttimaan kisoista.

– En hirveästi ajattele mitään sijoituksia. Haluan vain juosta hyviä juoksuja, että kaikki juoksut, mitä juoksen, alkaisivat 12 sekunnilla. Se on minun ainoa tavoitteeni.

Kortteelle on ollut tyypillistä, että hänen toinen juoksunsa on ollut samoissa kisoissa ensimmäistä nopeampi. Tähän hän on hakenut muutosta.

– Ruotsi-ottelussa kokeilin juosta verkassa kuusi aitaa tuntia ennen kisaa. Se olisi vähän kuin eka juoksuni ja toka juoksu tulisi kisassa. Ruotsi-ottelussa se toimi ainakin hyvin, ja juoksin siellä toiseksi parhaan aikani ikinä (12,85). Sitä samaa kokeillaan täällä.

Kortteen lisäksi naisten pika-aidoissa kilpailevat Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri. Korte aitoo tänään kolmannessa, Hurske neljännessä ja Neziri viidennessä alkuerässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja