Annimari Korte tietää, minkä hän tekee eri tavalla kuin muut Suomen huippuaiturit: "Sen riskin haluan tässä iässä ottaa"

Suomen kovista aitajuoksijoista Annimari Kortteella on kilpailemiseen erilainen lähestymistapa kuin muilla. 32-vuotiaana hänen ei tarvitse enää tehdä kompromisseja harjoittelussaan.

Korte puhui torstaina Tulosruudun Viikon vieraana eroista Suomen huippuaitureiden harjoittelussa. Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Lotta Harala tekevät jokainen omanlaistaan treeniä.

– Tiedän, että jotkut ovat ottaneet jotain oppia minun treeneistäni ja kyselleet, että minä teen. Minä luotan omaan valmentajaani ja teen sen mukaan, Korte sanoo.

Korte saa etäyhteydellä valmennusta Espanjasta Rafael Blanquerilta, mutta kotimaassa hänen harjoituksiaan valvoo ja soveltaa Mikael Ylöstalo. Blanquerilla on varsin suorasukainen ajatus harjoittelun tehosta.

– Treenaan kovilla tehoilla ympäri vuoden. Minulla kaikki treenit ovat oikeastaan kovatehoisia. Espanjalainen valmentaja ajattelee, että tehdään joko kovilla tehoilla tai sitten ei tehdä ollenkaan.

– Se on ehkä isoin ero. Muut tekevät jonkun verran matalatehoista treeniä, Korte kertoo selostaja Antero Mertarannan haastattelussa.

Kovatehoinen harjoittelu lisää loukkaantumisriskiä ja asettaa kropan tietysti kovempaan rasitukseen, mutta tämän riskin kanssa Korte on sinut.

– Se on riski, jonka minä tässä iässä varsinkin haluan ottaa. Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi, niin minun ei välttämättä tarvitsisi ottaa sellaista riskiä, hän myöntää.

– Koen sen tarpeelliseksi. Joko haluan saavuttaa parempia tuloksia tai sitten en ollenkaan. En halua jäädä sille samalle tasolle.

Yllä olevassa haastattelussa Korte puhuu kehityskohteistaan ja paljastaa myös uran jälkeisiä työhaaveitaan. 

Lue myös:

    Uusimmat