Annimari Kortteen taustalla dopingkohuihin joutunut valmentaja – näin Suomen ennätyksen rikkonut tähtiaituri vastaa

MTV Urheilun haastattelussa Suomen ennätyksen aitonut Annimari Korte 11:36
Pääkuvan videolla Annimari Korteen koko haastattelu!

Pika-aituri Annimari Korte on kehittynyt vanhemmallakin iällä valtavasti. Yksi iso syy siihen on ollut laadukas valmennus. 

Korte, 31, lunasti jo aiemmin kesällä paikkansa Dohan MM-kisoihin. Viime viikolla Joensuun GP-kisassa hän aitoi uuden Suomen ennätyksen 12,72, mikä oikeutti hänelle paikan myös Tokion kesäolympialaisiin. 

– Onhan se iso unelma, kun pääsee edustamaan Suomea MM-kisoihin ja olympialaisiin ensi vuonna. Olen aina halunnut edustaa Suomea arvokisoissa ja se on aina ollut minulle iso juttu, Korte toteaa MTV Urheilulle.

Korte on miettinyt aiemmin, että hän mahdollisesti lopettaisi uransa Tokion olympialaisiin mennessä. Nyt hänellä on kuitenkin eri ääni kellossa. 

– Nyt olympialaiset on vain välitavoite. Isoin tavoite on se, että haluisin siellä oikeasti pärjätä niin hyvin, kuin mahdollista. En tule siihen lopettamaan, kun kehitystä tulee koko ajan ja kaikki menee hyvin. 

Korte on ylittänyt runsaasti suuria esteitä ja on pystynyt kehittymään vanhemmalla iällä. 

31-vuotias muutti valmentajansa Rafael Blanquerin vuoksi Valenciaan. Ratkaisu on ollut oikea, sillä Blanquer on muuttanut Kortteen harjoittelun täysin. 

– Tein aikaisemmin melkein kaiken päinvastoin, tein kaikkea isoilla painoilla ja hitaasti, nyt kaikki tehdään nopeasti ja pienillä painoilla ja voima on sivuseikka. Keskitytään nopeuteen ja kimmoisuuteen.

Korte ja Blanquer soittelevat ja viestittelevät päivittäin. Korte myös lähettää kaikki treenivideot valmentajalleen Suomesta. Epäilijät ovat kuitenkin nostaneet Blanqueriin liittyvät dopingtapaukset esille.

Kaksi hänen valmentamaansa urheilijaa on jäänyt kiinni kielletyistä aineista, mutta Blanqueria ei ole tuomittu dopingrikkomuksesta.

– Hänellä on tosi hyvä maine ja hän on todella arvostettu valmentaja. Ei ole ollut mitään epäilyttävää hänen kohdallaan, Korte toteaa. 

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen)

Kaikkien loukkaantumisten ja sairastelujen jälkeen Korte ei halua asettaa itselleen mitään rajoja. 

– Olen nyt jo juossut sen, mitä kuvittelin pystyväni fyysisesti juoksemaan. Tiedän, ettei toikaan (SE-juoksu) ollut täydellinen juoksu, eikä harjoitusvuosikaan ole ollut ihmeellisen hyvä, Korte kertoo ja jatkaa: 

– On niin paljon ominaisuuksia, mitä pystyn kehittämään. 12,50:een minulla on mahdollisuudet.

Katso pääkuvan videolta mitä Korte on mieltä Suomen kovasta aitajuoksutasosta. ​​​​​​​

Juttuun lisätty maininta "Blanqueria ei ole tuomittu dopingrikkomuksesta" klo 8.27. 

Lue myös:

    Uusimmat