Jatkuvasti Suomen ennätystä kolkuttelevan Annimari Kortteen vahvat ominaisuudet ovat nostaneet aituritähden huipulle – "Hän on siinä maailmanluokkaa"

Antero Mertaranta käy läpi täydessä vauhdissa olevaa yleisurheilukautta – suomalaiset tehneet alkukaudella kovia tuloksia 17:43
Videolla Antero Mertaranta ja SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola perkaavat suomalaista yleisurheilua.

Pika-aituri Annimari Korte on ollut tänä kesänä suomalaisen yleisurheilun ykkösnimi. Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola pitää Kortea maailmanluokan lahjakkuutena.

Korte on pitänyt tänä kesänä koko Suomen kansaa varpaillaan juoksemalla kisa toisensa jälkeen aivan Suomen ennätyksen tuntumaan. Kortteen tie huipulle ei ole kuitenkaan täysin tavanomaisimmasta päästä. Korte palasi useamman vuoden tauon jälkeen takaisin kilparadoille vuonna 2017. Siitä lähtien suomalaistähti on noussut askel askeleelta kohti huippua. Kuinka Korte on pystynyt nousemaan niin pitkän tauon jälkeen huipulle?

– Siinäkään ei ole yhtä selittävää tekijää. Tietysti taustalla on se, että urheilija on lähtökohtaisesti äärimmäisen lahjakas. Annimarilla lahjakkuus tulee motorisessa taidossa. Hän on erittäin nopea oppimaan ja pystyy yhdellä kertomalla muuttamaan tekniikkaansa jopa juoksun aikana, Niemi-Nikkola toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kortteen tekniikka kerää hurjasti kehuja.

– Hän on aitatekniikassa Suomen paras ja maailmanluokkaa.

Korte jättäytyi aikanaan pois kisaradoilta loukkaantumisten vuoksi. Paluun jälkeen vammat ja vaivat ovat kuitenkin pysyneet loitolla, joten Korte on saanut harjoitella säännöllisesti terveenä. Lahjakkuus ja pika-aiturin tarvitsemat ominaisuudet olivat toki aina olemassa.

– Loukkaantumiskauden jälkeen elimistö sai palautua. Valmiudet kuitenkin siellä olivat. Fyysinen harjoittelu tuli mukaan kuvioihin erittäin rajustikin Espanjan vuosina. Näistä se koostuu, kun saa terveenä harjoitella, Niemi-Nikkola summaa.

– Ehkä vielä kolmantena tekijänä asennoituminen. Kun tajuaa, että on mahdollisuuksia ja haluaa tehdä tätä tosissaan, se pienoinen lisä, mikä tulee harjoitteluun, vielä auttaa. Ei siellä mitään taikatemppuja ole, Niemi-Nikkola jatkaa.

Korte on juossut tällä kaudella tasaisesti selvästi alle 13 sekunnin aikoja. Jyväskylässä Korte jäi omasta Suomen ennätyksestään 12,72 vain neljä sadasosaa. Niemi-Nikkola uskoo, että tuo ennätys pistetään tänä kesänä uusiksi. Jos ei Kortteen, niin kenties Nooralotta Nezirin tai Reetta Hurskeen toimesta.

– Kyllä uskon siihen. Uskoa vahvistaa se, ettei se ole yhden kortin varassa. Meillä on useampi urheilija, joka onnistuessaan hyvissä keleissä pystyy sen tekemään.

Lue myös:

    Uusimmat