Annika Saarikko kommentoi karua raporttia keskustan tilasta MTV Uutisille: Ansiokas ja tarpeellinen

Keskusta jätti välikysymyksen sote-palveluista – Annika Saarikko, eikö keskustan pitäisi itse vastata omaan kysymykseensä? 1:31
Katso myös: Keskusta jätti välikysymyksen sote-palveluista – Annika Saarikko, eikö keskustan pitäisi itse vastata omaan kysymykseensä?

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kommentoi tuoretta raporttia, joka antaa karun kuvan puolueen tilasta. Saarikko pitää työryhmän selvitystä ansiokkaana ja tarpeellisena.

– Se tunnustaa tosiasiat, mutta kuvaa myös selkeästi keskustan paikan ja luo toivoa. Me kyllä tästä nousemme, kirjoittaa Saarikko MTV Uutisille.

Saarikon mukaan raporttiin ja sen toimenpide-ehdotuksiin perehdytään nyt rauhassa ja myös puoluevaltuusto käsittelee raporttia.

Raportin tilasi keskustan puoluehallitus ja sen laatineen työryhmän työtä johti tietokirjailija Juha Kuisma.

Raportissa moititaan muun muassa keskustan toimintatapoja vanhentuneiksi esimerkiksi niin sanottujen tupailtojen osalta. Raportin mukaan keskustalla on ongelmia myös viestinnässä ja itse viestissä eikä se onnistu houkuttelemaan mukaan uusia ihmisiä.

Kuisman arvion mukaan ilman uudistumista keskusta vajoaa noin kuuden prosentin puolueeksi, mutta uudistumalla joka tasolla, sillä on mahdollisuus 15 prosentin kannatukseen. Erittäin epätodennäköisessä skenaariossa, jossa kaikki maailman tapahtumat suosisivat keskustaa, kannatus voisi ehkä olla jopa 23 prosenttia.

Kevään eduskuntavaaleissa keskusta sai 11,8 prosenttia äänistä.

Lue myös:

    Uusimmat