Anniina Valtonen kertoo podcastissa lapsettomuus- ja hormonihoitojen rankkuudesta: "Henkisesti ja fyysisesti ihan yhtä helvettiä"

Anniina Valtonen lukee Joonas Nordmanille 0:28
Anniina Valtonen vieraili Joonas Nordman Show'ssa.

Meteorologi Anniina Valtonen kertoo raskauteensa liittyvistä kokemuksistaan ja ajatuksistaan Gogin kantabaari -podcastissa.

Elokuun alussa raskaudestaan ilmoittanut meteorologi ja Ylen Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Anniina Valtonen, 33, vierailee Gogi Mavromichalisin luotsaaman Gogin kantabaari -podcastin tuoreimmassa jaksossa.

Jaksossa Valtonen kertoo hänen ja kumppaninsa haaveilleen vauvasta pitkään, ja että äidiksi tuleminen on aina ollut hänen suurin unelmansa. Meteorologin mukaan vauvaa yritettiin vuosien ajan, mutta tuloksetta.

Sitten kävimme aikamoisen setin läpi lapsettomuushoitoja, eikä mitään tapahtunut. Sehän on henkisesti ja fyysisesti ihan yhtä helvettiä, hän sanoo.

Valtonen kertoo olevansa luontaisesti optimistinen ihminen, mutta lapsettomuushoitoprosessin aikana hänestä kuoriutui "ihan täysin pessimistinen". Epäonnistumisista ja negatiivisuudesta tuli Valtosen kertoman mukaan normaalia arkea. 

Prosessi vaikutti kuitenkin osittain päinvastaisesti Valtosen mieheen.

– Miehestäni, joka on normaalisti pessimisti, tuli optimisti. Hän kannusti, että kyllä me pystymme tähän, kyllä tämä vielä onnistuu, Valtonen kertaa.

Lopulta parin haave kävi toteen ja pienokainen sai alkunsa koeputkihedelmöityksen eli IVF-hoitojen avulla.

Valtonen kuvailee ensimmäisten 12:a raskausviikon olleen hirveitä kovan väsymyksen ja pahoinvoinnin vuoksi. Hän sanoo, ettei ole koskaan potenut krapulaa, mutta voisi kuvitella, että alkuraskauden aikana vallinnut olo oli melko samanlainen, kuin juomista seuraavana päivänä.

Ainoa vaan, että darrahan kestää vähän reilun vuorokauden, niin (raskaana ollessa) se on 24/7 kolme kuukautta putkeen. Se on ihan hirveetä, hän kertoo.

Pahoinvointia aiheuttivat myös hormonihoidot, joiden avulla Valtoselle muun muassa luotiin keinotekoisesti vaihdevuosioireet. Tämän jälkeen meteorologi "buustattiin täyteen hormoneja", jolloin olotila oli kuin murrosikäisellä.

Sitten (hormonihoidoista) tulee sivuoireita. Viime kesänä Puoli seitsemän teki suorat Vaasasta ja Lappeenrannasta, ja minulla oli silloin hormoonilääkitys menossa, kukaan ei tiennyt. Sain hormoonilääkityksestä kasvoihini järkyttävän rokon ja minulla oli naama täynnä punaisia, kutisevia paiseita, hän paljastaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Gogin kantabaari -podcast on kuunneltavissa Yle Areenassa. 

Lue myös:

    Uusimmat